Profesorii utilizează ChatGPT mai mult decât elevii. Iată cum

gettyimages-1259924678.jpg

Capabilitățile tehnice avansate ale ChatGPT, inclusiv scrierea și codificarea, au fost o preocupare majoră pentru viitorul sistemului de educație. Oamenii se tem că inteligența chatbot-ului AI și accesibilitatea sa largă vor promova copiatul între elevi.

Într-un viraj surprinzător al evenimentelor, un sondaj arată că profesorii folosesc de fapt mai mult decât elevii.

În plus:Cum funcționează ChatGPT?

O studie realizată de Fundația Familiei Walton a descoperit că în doar două luni de la introducere, 51% din 1000 de profesori ai claselor de la K-12 au raportat că au utilizat ChatGPT, dintre care 40% l-au folosit cel puțin o dată pe săptămână.

Doar o treime din elevi au raportat că au folosit ChatGPT pentru școală.

Profesia de învățător implică gândirea creativă în fiecare zi. Când intri într-o sală de clasă, totul, de la planul de lecție până la aranjarea băncilor, este o viziune a învățătorului adusă la viață.

ChatGPT este o unealtă excelentă pentru a ajuta la declanșarea acelei gândiri creative.

Conform studiului, trei din zece profesori au folosit ChatGPT pentru sarcini precum planificarea lecțiilor, elaborarea de idei creative pentru clase și dobândirea cunoștințelor de bază pentru lecții.

Cu ChatGPT, puteți să vă dați frau liber imaginării și să obțineți sugestii personalizate bazate pe promptul dumneavoastră de intrare. Asistența creativă a acestui chatbot poate fi de ajutor și în afara sălii de clasă, de exemplu, pentru a vă ajuta să imaginați antrenamente zilnice, rețete pentru cină, idei pentru întâlniri romantice și multe altele.

De asemenea: Trucuri de productivitate ChatGPT: 5 moduri de a utiliza roboții de conversație pentru a-ți ușura viața

Trei sferturi dintre profesori au declarat că cred că ChatGPT le poate ajuta să crească ca profesori. Doi din trei au raportat că ar dori ca oamenii să petreacă timp dezvoltând soluții pentru a integra ChatGPT în învățare și predare.

Aceste rezultate constituie un contrast puternic față de reacțiile anterioare ale educatorilor. De exemplu, în acest an, Departamentul de Educație din New York a restricționat accesul la chatbot-ul ChatGPT atât pentru personal cât și pentru elevi.

Articole relevante

Mai multe informatii >>