Cum să folosiți ChatGPT: Ce trebuie să știți acum

chatgpt (1)

ChatGPT, cel mai popular proiect al OpenAI până în prezent, a inițiat o revoluție a inteligenței artificiale (IA) de la lansarea sa la sfârșitul anului 2022. Chatbot-ul IA a dominat titlurile și a preocupat mintea celor care conduc Twitter, Google, Amazon, Microsoft, Meta, alți experți în tehnologie și, mai recent, case de discuri. Modelul de limbaj IA a devenit cea mai rapidă "aplicație" din toate timpurile, depășind chiar și TikTok-ul.

De asemenea: Noul Bing alimentat de inteligența artificială este acum deschis tuturor - cu unele upgrade-uri serioase

Modelul ChatGPT cu siguranta nu este subestimat; utilizatorii vin cu idei creative pentru sugestii, cum ar fi punerea de intrebari in cautarea unor raspunsuri amuzante, crearea de continut, imbunatatirea abilitatilor lor de scriere sau Excel, gasirea si corectarea unui bug in cod sau rezumarea unei carti. Unii se intreaba chiar daca chatbot-ul AI ar putea inlocui programatorii, scriitorii si chiar medicii si cum ar putea revolutiona diferite industrii.

De asemenea: Am folosit ChatGPT pentru a scrie aceeasi rutina in aceste zece limbaje de programare obscure

În toate aceste domenii, o singură idee este clară: geniul acestui instrument AI nu constă în cât de inovatoare este ideea însăși, ci în cât de bine generează text și cât de accesibil și ușor de utilizat este. ChatGPT poate susține interacțiuni textuale de conversație cu utilizatorii utilizând AI, iar aceste schimburi pot părea la fel de naturale ca și cum ai avea o conversație cu altă persoană.

Cum să utilizați ChatGPT

1. Creați un cont OpenAI

Accesați chat.OpenAi.com și înregistrați-vă pentru un cont cu o adresă de e-mail sau un cont Google sau Microsoft. Trebuie să creați un cont pe site-ul OpenAI pentru a vă conecta și accesa ChatGPT. 

Dacă nu ați creat niciodată un cont înainte, faceți clic pe Înregistrați-vă și urmați instrucțiunile pentru a introduce informațiile dumneavoastră. OpenAI necesită un număr de telefon valid pentru verificare pentru a crea un cont.

Creare cont (1)

Dacă nu aveți un cont creat, dați clic pe Înregistrare. În caz contrar, conectați-vă cu credențialele dvs. OpenAI.2. Înțelegeți fereastra ChatGPT.

2. Familiarizați-vă cu fereastra de ChatGPT

După ce v-ați conectat la contul dvs. OpenAI pe partea ChatGPT a site-ului, este timpul să vă familiarizați cu fereastra instrumentului AI. Iată o prezentare a ceea ce veți vedea, cu imaginea de mai jos ca exemplu:

  1. Buton de chat nou: În partea stângă a ecranului, veți vedea un buton pentru Chat nou, pe care îl puteți apăsa pentru a începe o nouă conversație în orice moment. Acest lucru este util deoarece modelul ChatGPT își amintește ce a fost discutat anterior într-o conversație și va răspunde cu context, deci pornirea unui nou chat va clarifica o nouă conversație fără prejudecăți.
  2. Istoricul chat-ului: Bara laterală din stânga păstrează și toate conversațiile anterioare accesibile, în cazul în care trebuie să reveniți la una dintre ele, chiar dacă există opțiunea de a dezactiva istoricul chat-ului.
  3. Upgrade la Plus: ChatGPT Plus este o abonare plătită care oferă membrilor acces la modelul GPT-4, un model de limbaj mai rapid și mai mare de la OpenAI. Puteți alege să faceți upgrade la Plus sau să rămâneți cu versiunea gratuită.
  4. Contul: Făcând clic pe adresa de e-mail sau numele dvs. de pe partea de jos a ecranului aveți acces la informațiile contului dvs., inclusiv setări, opțiunea de a vă deconecta și ajutor și întrebări frecvente de la OpenAI.
  5. Sugestiile dvs.: Întrebările sau ideile pe care le oferiți chatbot-ului AI apar aici.
  6. Răspunsurile ChatGPT: De fiecare dată când ChatGPT răspunde la cererile dvs., logoul va apărea în stânga.
  7. Copiare, Like, Dislike: De fiecare dată când ChatGPT răspunde, puteți copia textul în clipboard-ul dvs. pentru a-l lipi în altă parte și de asemenea, puteți oferi feedback dacă răspunsul a fost exact sau nu, acest proces ajută la ajustarea instrumentului AI pentru a oferi răspunsuri mai precise
  8. Regenerarea răspunsului: Dacă ați avut probleme în obținerea unui răspuns în chat sau nu ați primit un răspuns satisfăcător, puteți da clic pe Regenerare răspuns pentru a încuraja ChatGPT să încerce din nou cu cel mai recent răspuns.
  9. Zona de text: Aici introduceți sugestiile și întrebările dvs, apăsați doar Enter pentru a le trimite.
  10. Versiunea ChatGPT: OpenAI a inclus niște detalii de finețe sub zona de introducere a textului, unde puteți citi declarația că aceasta este o "Previzualizare de cercetare gratuită. ChatGPT poate produce informații inexacte despre oameni, locuri sau fapte". De asemenea, este afișată versiunea modelului ChatGPT* pe care îl folosiți în prezent.
chatgtwit (1)

3. Începeți să scrieți prompt-urile și întrebările dumneavoastră

Asta e.

Acum că știți cum să vă conectați și să accesați ChatGPT, este timpul să începeți să-l utilizați și să puneți orice întrebări importante către modelul lingvistic, pentru a vedea ce fel de răspunsuri primiți. ChatGPT funcționează ca un instrument cu o gamă infinită de proiecte, de la dezvoltarea de software la scriere și traduceri.

De asemenea: Cum am utilizat ChatGPT si instrumentele AI de arta pentru a lanseaza rapid afacerea mea pe Etsy

La acest punct, puteți introduce orice întrebare ChatGPT în bara de text din partea de jos a paginii și apăsați pe enter pentru a trimite întrebarea. Chatbot-ul AI va genera apoi text, încercând să ofere răspunsuri utile la întrebările dumneavoastră.

începe să discuți

Exemple de sugestii pentru ChatGPT

ChatGPT poate genera răspunsuri la provocări (o caracteristică care, în cele din urmă, ar putea să concureze cu motoarele de căutare) care sunt suficiente pentru a deveni o unealtă importantă pentru generarea de conținut, de la scrierea de eseuri la rezumarea unei cărți pentru tine, dar poate de asemenea să scrie și să corecteze cod, să facă calcule, să te ajute să îți compui CV-ul, să traducă informații și multe altele. Iată exemple de provocări cu care poți începe:

  • Cum stochează și procesează un calculator informații?
  • Analizează acest cod și spune-mi cum să-l repar: [Lipește codul]
  • Scrie un poem despre o migrenă în stilul lui Walt Whitman.
  • Scrie o melodie country despre un câine pe nume Speckles care iubește să alerge.
  • Scrie un modul pentru ----- care face -----
  • Care este diferența dintre un virus și o bacterie?
  • Scrie o scrisoare medicală pentru copilul meu care lipsește de la școală.

Întrebări frecvente

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un model lingvistic mare care utilizează inteligența artificială pentru a purta conversații textuale cu utilizatorii care pot fi simțite natural, ca și cum ați întreba pe cineva întrebări. 

De asemenea: pot detectorii de inteligență artificială să ne salveze de ChatGPT? Am încercat 3 instrumente online pentru a afla

Răspunsurile asemănătoare cu cele ale oamenilor sunt utile atunci când se traduce dintr-o limbă în alta, se caută instrucțiuni despre cum să faci ceva sau se generează conținut scris.

Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT utilizează învățarea prin consolidare cu feedback-ul uman (RLHF) pentru a procesa inteligent mediul său, folosind demonstrații umane pentru a se adapta la diferite situații cu comportamente dorite învățate.

De asemenea: Cum să salvezi o conversație ChatGPT pentru a o revedea mai târziu

ChatGPT a fost antrenat cu o cantitate semnificativă de date înainte de prezentarea sa, și continuă să învețe prin cunoștințele pe care utilizatorii le furnizează, ceea ce îl face capabil să ofere răspunsuri educative la o mare varietate de teme. 

Cum mă pot înregistra pe ChatGPT?

Pentru a te înregistra pe ChatGPT, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pentru un cont gratuit OpenAI utilizând adresa ta de email. 

Cum pot accesa ChatGPT?

Puteți accesa ChatGPT mergând la chat.openai.com și conectându-vă. Dacă sunteți pe site-ul OpenAI, puteți să vă conectați la contul dvs., apoi derulați în jos până când vedeți ChatGPT în colțul din stânga jos al paginii și faceți clic pe el pentru a începe conversația. Este ChatGPT gratuit?

Este ChatGPT gratuit?

Da, poți folosi ChatGPT gratuit - pentru moment. Deoarece modelul de procesare a limbajului natural este încă în faza de cercetare și previzualizare "de învățare", oamenii pot să-l utilizeze gratuit; tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pentru un cont OpenAI gratuit, cu toate acestea, există opțiunea de a face upgrade la un abonament plătit.

chatgpt-plus

OpenAI a lansat ChatGPT Plus pentru clienții care doresc acces nelimitat fără ferestre de închidere în timpul orelor de vârf, răspunsuri mai rapide și acces prioritar la noile caracteristici, pentru $20/lună.


De asemenea: Cei mai buni generatori de artă AI: DALL-E 2 și alternativele acestuia

De asemenea, se bazează pe GPT-4, care este un model lingvistic mai avansat decât cel din versiunea gratuită a ChatGPT.  

Pentru ce pot folosi ChatGPT?

Imaginația ta este doar începutul. Distrează-te cu diferite provocări ChatGPT. De exemplu, David Gewirtz de la ZDNET a cerut chatbot-ului AI să îi scrie un plugin WordPress și l-a folosit pentru a repara codul mai rapid. De asemenea, i-a cerut să scrie un scenariu Star Trek.

De asemenea: Cum să folosești ChatGPT pentru a scrie cod

Alții îl folosesc pentru a scrie malware. Un profesor promovează utilizarea ChatGPT în clasa lui și nenumărați profesori îl folosesc chiar mai mult decât studenții lor. Iată câteva alte idei pe care le puteți încerca: 

  • Scrie o piesă despre [introdu topicul aici] -- Încearcă să adaugi cât mai multe detalii.
  • Scrie un poem despre [introdu topicul aici] -- Din nou, adaugă toate detaliile de care te poți gândi.
  • Pune-i întrebări filozofice.
  • Cere-i să rezume idei sau concepte.

Cu cât scrieți mai multe detalii în cerințele dvs., cu atât răspunsurile vor fi mai precise. 

De asemenea: Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT ar putea într-o zi înlocui și, în cazul Bing, îmbunătăți motoarele de căutare. Deși bara de text din ChatGPT nu este o bară de căutare, Microsoft a introdus un motor de căutare Bing alimentat de inteligență artificială, care este conectat la internet, ceea ce îl face capabil să ofere răspunsuri la întrebări pe care ChatGPT nu le poate gestiona.

Pot folosi ChatGPT pe telefonul mobil?

Chiar dacă nu există o aplicație mobilă ChatGPT, puteți utiliza instrumentul bazat pe AI de pe browserul mobil al smartphone-ului.  

De asemenea: cum să utilizați ChatGPT pentru a scrie formule Excel

Pasii pentru a utiliza ChatGPT de la OpenAI de pe telefon sunt la fel ca mai sus: accesați chat.openai.com, autentificați-vă, acceptați termenii și începeți să tastați. Asistentul AI va funcționa la fel de bine ca și atunci când accesați de pe un calculator.

Ce reprezintă ChatGPT Legacy și ChatGPT Default?

ChatGPT rulează pe un model de limbă larg numit GPT 3.5, dar există două versiuni ale acestui model, Legacy și Default. Modelul Legacy este cel la care aveți acces atunci când vă conectați la un cont gratuit folosind detaliile dvs. de autentificare OpenAI și utilizați ChatGPT.

Modelul implicit face o treabă mai bună în explicarea și înțelegerea nuanțelor marea parte din timp, și este mai loial eforturilor dezvoltatorilor de a preveni generarea de conținut nepotrivit decât modelul moștenit. Acest model a fost, de asemenea, disponibil pentru utilizatorii plătiți ChatGPT Plus înaintea lansării GPT-4.

De asemenea: ChatGPT este cel mai căutat skill tehnologic pe piața muncii, potrivit platformei de învățare

În utilizarea de zi cu zi, atât Legacy, cât și Default sunt similare, dar Default este mai bun. GPT-4 este mai rapid, mai precis și mai mare decât ambele modele ale GPT-3.5. 

Conform lansării ChatGPT din 3 mai, toate mesajele noi vor folosi modelul Implicit, deoarece OpenAI se pregătește să retragă modelul Legacy pe 10 mai.

Este ChatGPT cea mai bună AI?

Dacă încercați să aflați care este cea mai bună aplicație de chatboturi AI, vă puteți întreba cum se compară ChatGPT de la OpenAI cu altele, cum ar fi Google Bard și Bing-ul cu inteligență artificială de la Microsoft. Creșterea popularității ChatGPT-ului poate fi atribuită în mare parte combinației experte de accesibilitate largă, cunoștințe și fluiditate în conversații.

De asemenea: ChatGPT vs Bing Chat: Ce chatbot AI ar trebui să utilizați?

Bard și Bing Chat sunt disponibile într-o previzualizare mai limitată. În comparație cu ChatGPT, Bing Chat se bazează mai mult pe natura sa de motor de căutare, deoarece combină GPT-4 și adună informații de pe internet, citând chiar sursele pentru paginile web de unde a obținut răspunsul. 

Poate ChatGPT refuza să răspundă la prompturile mele?

Sistemele AI precum ChatGPT nu sunt omnipotente; pot și respinge cererile neadecvate. În afară de a avea cunoștințe limitate, asistentul AI poate distinge cererile neadecvate pentru a preveni generarea de conținut nesigur. 

De asemenea: 6 lucruri pe care ChatGPT nu le poate face (și altele 20 la care refuză să facă)

Aceasta include întrebări care încalcă drepturile cuiva, sunt ofensatoare, sunt discriminatorii sau implică activități ilegale. Modelul ChatGPT poate și să pună la îndoială premizele eronate, să răspundă la întrebări de urmărire și chiar să recunoască greșelile atunci când le semnalezi.

Oferă ChatGPT aceeași răspuns tuturor?

Folosirea ChatGPT

Mai tot timpul, atunci când oameni diferiți îi pun întrebări ChatGPT-ului, ei vor primi același răspuns. Poate exista unele variații în cuvinte, dar acestea vor fi aproape identice. 

De asemenea: Am încercat chatbot-ul de inteligență artificială de la Bing și mi-a rezolvat cele mai mari probleme cu ChatGPT

Dacă cineva dorește să determine dacă un articol a fost scris de ChatGPT sau dacă un profesor dorește să vadă dacă modelul lingvistic a fost folosit într-un eseu de către un student, adresarea aceleiași întrebări către ChatGPT, pe care a fost bazat articolul sau eseu, ar putea ajuta să se afle. ChatGPT are tendința de a genera o proză mai politicoasă decât cea a scriitorilor umani.  

ChatGPT oferă răspunsuri greșite?

ChatGPT, la fel ca toate modelele de limbaj, nu este perfect și poate oferi răspunsuri fără sens și informații incorecte, așa că este important să verificați datele pe care le furnizează. Învață constant din datele textuale furnizate de utilizatori și din rezultatele pe care le găsește online, ceea ce îl poate face susceptibil la dezinformare.  

OpenAI recomandă utilizatorilor să ofere feedback prin butoanele de semnalizare pozitivă sau negativă “thumbs up and down” cu scopul de a îmbunătăți modelul. În plus, puteți deveni parte din programul "Bug Bounty" al companiei pentru a obține până la 20.000 de dolari raportând probleme legate de siguranță și descoperiri îngrijorătoare.  

De asemenea, OpenAI îți va plăti pentru a vâna erori în ChatGPT

Chatbot-ul AI nu este conectat la internet și nu poate determina data curentă, astfel încât să întrebi ChatGPT câte zile până la Paște nu îți va oferi un număr exact de zile, de exemplu - aceasta este una dintre diferențele dintre ChatGPT și motoarele de căutare.

Vor fi utilizate conversațiile mele cu ChatGPT pentru antrenament?

Atunci când vă familiarizați cu utilizarea ChatGPT, este posibil să vă întrebați dacă conversațiile dvs. specifice vor fi utilizate pentru instruire și, în acest caz, cine poate vizualiza conversațiile dvs. Conversațiile dvs. pot fi vizualizate de OpenAI și utilizate ca date de instruire pentru a rafina sistemele sale, deci nu ar trebui să furnizați informații personale sau private.  

De asemenea: Profesorii folosesc mai mult ChatGPT decat elevii. Iată cum

Prompt-urile pe care le introduceți atunci când utilizați ChatGPT sunt permanent salvate în contul dvs. și nu puteți șterge prompt-uri specifice decât dacă ștergeți întregul cont. Dacă doriți să ștergeți contul dvs., urmați acești pași:

  1. Conectează-te în contul tău OpenAI.
  2. Merge la Ajutor.
  3. La partea de jos a pop-up, selectează Mesaje.
  4. Dă clic pe Trimite-ne un mesaj.
  5. Alege Ștergerea contului din opțiunile disponibile.
  6. Urmărește prompt-urile pentru a șterge contul și datele tale.

De ce-mi spune ChatGPT că accesul meu este refuzat?

În perioade aglomerate, poate fi dificil să ai acces la ChatGPT. Dacă vezi un mesaj că serverul este la capacitate maximă, te rugăm să reîmprospătezi pagina sau să te înscrii pentru a primi un email când este disponibil din nou.

De asemenea: 5 moduri de a utiliza chatbot-urile pentru a-ți ușura viața

În afară de atingerea capacității maxime, accesul la ChatGPT poate fi refuzat din diverse motive -- al meu este refuzat când folosesc o rețea virtuală privată (VPN), de exemplu. Dacă primești un mesaj care îți interzice accesul când încerci să folosești ChatGPT, se poate să fie una dintre aceste probleme:

  • Încălcarea termenilor de utilizare ale API-ului.
  • Utilizatorul încearcă să acceseze o versiune GPT indisponibilă.
  • Cheia API poate fi invalidă.
  • Utilizatorul a depășit limitările de utilizare.
  • Încălcarea termenilor de utilizare ale API-ului OpenAI.

Articole relevante

Mai multe informatii >>