Cum să utilizați ChatGPT ca o comandă rapidă Siri pe iPhone-ul sau iPad-ul dvs.

imagine15.jpg

Doriți să aveți acces la ChatGPT pe iPhone sau iPad? Puteți să accesați website-ul ChatGPT de la OpenAI în Safari în fiecare dată când doriți să-l utilizați. Totuși, o opțiune mai convenabilă ar fi să configurați un shortcut Siri care să funcționeze cu AI. În loc să încercați să creați propriul shortcut, puteți descărca și instala câteva variante pre-concepute personalizabile.

În testarea mea, am verificat trei scurtături diferite Siri pentru ChatGPT - SiriGPT, ChatGPT Siri și Siri Pro. Toate au funcționat similar pentru a aduce puterea ChatGPT pe un iPhone și un iPad.

După ce scurtătura este configurată, puteți declanșa aceasta în mai multe moduri. Puteți deschide aplicația Scurtături și apăsați iconița aferentă scurtăturii. Puteți adăuga scurtătura pe ecranul de start al telefonului pentru acces mai rapid. De asemenea, puteți rula scurtătura spunându-i Sirit să o activeze.

1. Obțineți cheile API

Primul tău pas este să obții cheile API necesare de la Open AI. Aceste chei sunt utilizate de un scurtătură ChatGPT pentru a trimite cererile tale către serviciul ChatGPT și pentru a primi răspunsurile. Procesul pentru obținerea cheilor este același, indiferent de scurtătura ChatGPT pe care o utilizezi.

Pe iPhone-ul sau iPad-ul dumneavoastră, deschideți Safari și accesați pagina platformei Open AI. Dacă nu aveți deja un cont cu OpenAI, apăsați butonul de Înregistrare. În caz contrar, apăsați butonul de Logare și autentificați-vă cu contul dumneavoastră. Apăsați pe pictograma cu trei linii orizontale în partea de sus dreapta, derulați în jos la sfârșitul meniului Setări și selectați profilul dumneavoastră. Din meniul de profil, apăsați Vezi cheile API.

imagine14.jpg

2. Creați o nouă cheie secretă

La ecranul cheilor API, apăsați butonul Creează o nouă cheie secretă. Apăsați pe cheie pentru a selecta întreg șirul și apoi apăsați pe Copiere. Deschideți o notă și lipiți cheia. Dacă intenționați să încercați mai mult de un scurtătură ChatGPT, reveniți la pagina platformei Open AI, apăsați OK și apoi apăsați Creează o nouă cheie secretă pentru a genera o altă cheie. Repetați operația de copiere și lipire.

imagine3.jpg

Acum, să verificăm fiecare dintre cele trei scurtături ChatGPT.

Cum să folosești SiriGPT

1. Obțineți scurtătura

Deschideți pagina SiriGPT shortcut pe dispozitivul dvs. și apăsați butonul pentru Obțineți Shortcut. La ecranul shortcut-urilor, apăsați butonul pentru Adăugați Shortcut. Shortcut-ul va apărea în aplicația Shortcuts.

imagine12.jpg

2. Adăugați cheia API

Reveniți la nota în care ați lipit unul sau mai multe chei API. Selectați și copiați un set de chei. Înapoi în aplicația Shortcuts, atingeți pictograma cu trei puncte pentru comanda SiriGPT. În câmpul de text, eliminați fraza ADĂUGAȚI CHEIA API AICI și apoi lipiți cheia API pe care tocmai ați copiat-o. Atingeți Gata.

imagine11.jpg

3. Rulați SiriGPT

Atingeți butonul SiriGPT pentru a-l executa. Prima dată când faceți acest lucru, veți fi rugat să permiteți accesul la recunoașterea vocală. Apăsați Permiteți.

imagine1.jpg

4. Pune o întrebare

Tastați sau spuneți cererea dumneavoastră. Apăsați pe Permitere când vi se solicită să vă conectați la api.openai.com. Apoi SiriGPT afișează și redă răspunsul. Apăsați pe Gata în orice moment. Apăsați pe Gata pentru a opri conversația. Apăsați pe Întrebați din nou pentru a pune o altă întrebare.

imagine4.jpg

Cum se folosește ChatGPT Siri

1. Obțineți scurtătura

Deschide pagina ChatGPT Siri shortcut în Safari și atinge butonul pentru Obține Shortcut. Pe ecranul de shortcut-uri, atinge butonul pentru Adaugă Shortcut. Shortcut-ul va apărea în aplicația Shortcuts.

imagine10.jpg

2. Adăugați cheia API

Apăsați pe pictograma cu trei puncte pentru a accesa scurtătura. În câmpul de text, ștergeți expresia "Înlocuiți asta cu propriul cheie API!" și lipiți una dintre cheile API copiate de la Open AI. Apăsați pe Terminat.

imagine7.jpg

3. Pune o întrebare

Apăsați scurtătura ChatGPT. Scrieți cererea dvs. în câmpul de text sau spuneți-o înregistrând cu iconița microfonului de pe tastatură. Permiteți ChatGPT să se conecteze la api.openai.com. Răspunsul va apărea apoi pe ecran.

Imaginea9.jpg

Cum să utilizați Siri Pro

1. Obțineți scurtătura

Deschideți pagina Siri Pro în browser și apăsați butonul Obțineți scurtătură. Pe ecranul de scurtături, apăsați butonul Adăugați scurtătură. Scurtătura apare în aplicația Scurtături.

imagine16.jpg

2. Adăugați cheia API

Atingeți iconița cu trei puncte de la scurtătură. În câmpul de text, ștergeți fraza "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" și lipiți o cheie API pe care ați copiat-o de la Open AI. Atingeți Terminat.

Imagine 5

3. Pune o întrebare

Apăsați scurtatura Siri Pro. Tastați solicitarea în câmpul text sau spuneți-o apăsând pe pictograma microfonului din tastatură. Permiteți Siri Pro să se conecteze la api.openai.com. În mod implicit, scurtătura doar spune răspunsul și nu îl afișează. Dar dacă sunteți destul de priceput cu scurtăturile Siri, este posibil să o ajustați pentru a afișa un răspuns și pe ecran.

imagine2.jpg

Cum se declanșează o comandă scurtă de pe ecranul de start

În loc să lansați un shortcut prin intermediul aplicației Shortcuts, îl puteți declanșa mai ușor de pe ecranul de Start.

1. Adăugați la ecranul de start

Pentru a configura asta, apasa pe simbolul pentru unul dintre shortcut-urile pentru ChatGPT si selecteaza Trimite. Din meniul de Trimite, apasa optiunea Adauga la ecranul principal. Preview-eaza numele si iconita pentru shortcut si apoi apasa pe Adauga.

imagine6.jpg

2. Pune o întrebare

Apăsați pictograma de pe ecranul principal și apoi rostiți sau tastați cererea dumneavoastră pentru a primi un răspuns.

Imagine 13.jpg

Cum să declanșați o comandă rapidă prin intermediul Siri

O modalitate chiar mai rapidă este să rulezi un shortcut prin intermediul Siri. Spune pur și simplu: "Hey Siri [numele shortcut-ului]." Dacă Siri nu înțelege că vrei să rulezi un shortcut din cauza confuziei cu numele, atunci cea mai bună opțiune este să redenumești shortcut-ul.

Pentru a face acest lucru, apăsați pe acesta în aplicația Shortcuts și selectați Redenumire din meniu. Alegeți un nume care nu va intra în conflict cu o comandă existentă. Încercați să apelați din nou Siri. Spuneți sau tastați cererea dvs. și așteptați răspunsul.

imagine8.jpg

Articole relevante

Mai multe informatii >>