Ce este Auto-GPT? Totul despre următorul instrument AI puternic

gettyimages-1395344868.jpg

Inteligenta artificiala a creat un zgomot considerabil datorita capacităților avansate ale modelelor de AI generativ, cum ar fi ChatGPT. Îngrijorări cu privire la pericolele modelelor AI și riscurile dezvoltării unora mai avansate au apărut deja, iar țările reconsiderează politica privind acest lucru și chiar interzicerea lui.

De asemenea: Viitoarele versiuni ChatGPT ar putea înlocui majoritatea activităților pe care le fac oamenii astăzi

Acum, o aplicație AI și mai puternică a intrat pe scenă - Auto-GPT.

Aplcația promițătoare cu abilități autonome ar putea fi prima noastră privire asupra inteligenței artificiale generale (AGI), un tip de IA care poate îndeplini sarcini intelectuale de nivel uman.

De la lansarea sa pe 30 martie 2023, oamenii au fost fascinați de el, transformându-l într-unul dintre cele mai populare subiecte discutate pe Twitter, timp de mai multe zile la rând.

Wow, #AutoGPT este în tendințe pe locul 1 pe Twitter!

De asemenea, suntem în topul săptămânii pe GitHub trending, unde tocmai am ajuns la 30.000 de stele!

Foarte plăcut să văd cât de inspirat este fiecare, foarte entuziasmat pentru viitorul omenirii.

Vin lucruri mari.

Ce este Auto-GPT?

Auto-GPT este o aplicație experimentală Python de sursă deschisă, care utilizează GPT-4 pentru a acționa autonom. Acest lucru înseamnă că Auto-GPT poate efectua o sarcină cu puțină intervenție umană și poate autodetermina.

De asemenea:Cum să scrieți prompt-uri ChatGPT mai bune (și acest lucru se aplică și altor AI-uri bazate pe texte)

Puteți, de exemplu, să comunicați cu Auto-GPT obiectivul final și aplicația va genera automat fiecare prompt necesar pentru a finaliza sarcina.

Cine a creat Auto-GPT?

Auto-GPT a fost postat pe GitHub pe 30 martie 2023 de dezvoltatorul Significant Gravitas. Cu toate acestea, aplicația este condusă de GPT-4, care este cel mai nou și mai avansat model AI al OpenAI.

Ce poate face Auto-GPT?

Conform postării de pe Github, Auto-GPT are acces la internet, gestiunea memoriei pe termen lung și scurt, GPT-4 pentru generarea de text și stocarea fișierelor și sumarizarea cu GPT-3.5.

Orice poți întreba ChatGPT, cum ar fi depanarea codului și scrierea unui e-mail, poți întreba și Auto-GPT. Cu toate acestea, poți cere Auto-GPT să îndeplinească sarcini chiar mai avansate, cu mai puține prompt-uri, cum se veștejesc din exemplele demo de mai jos.

De asemenea: Cum să utilizați ChatGPT pentru a rezuma conținutul

Demo-ul Github arată exemple de prompt-uri de obiective, cum ar fi "Creșteți valoarea netă, dezvoltați contul de Twitter, dezvoltați și administrați mai multe afaceri."

Limitările aplicațiilor enumerate pe Github avertizează că rezultatele Auto-GPT-ului, "ar putea să nu aibă performanță bună în scenarii complexe de afaceri din lumea reală." Cu toate acestea, rezultatele pe care utilizatorii le-au împărtășit arată că Auto-GPT poate furniza unele rezultate impresionante (și utile).

Pe Twitter, utilizatorii își împărtășesc modul în care îl folosesc, care includ utilizarea Auto-GPT pentru a crea o aplicație, a genera o nouă afacere startup, abordarea unor subiecte complexe precum viitorul asistenței medicale și medicină și chiar a se urmări pe ei înșiși pe internet.

Chiar când am crezut că IA nu poate fi mai impresionantă, AutoGPT și Agenții de Inteligență Artificială mi-au luat mințile. 

Aici, agentul de AI efectuează cercetarea și creează un rezumat al căștilor de top.

Asta e nebunie! Și cel mai nebunesc lucru este că este alimentat de GPT-4.

Dacă credeai că #ChatGPT era înfricoșător, așteaptă să auzi despre #AutoGPT!

AutoGPT poate fi urmatorul pas important catre #AGI ce poate revoluționa modul în care lucrăm mai mult decât a făcut ChatGPT singur.

AutoGPT este noul copil disruptiv pe piață - poate aplica raționamentul #ChatGPT și la probleme mai largi și mai complexe care necesită planificare și mai mulți pași.

Încă este devreme, dar există multe aplicații în domeniul sănătății și biomedicinei care sunt impresionante.

Am cerut AutoGPT să mă urmărească pe internet.

Aceasta este o veste uluitoare și ar putea fi următorul pas mare în domeniul AI. ChatGPT nu poate face asta.

Cum poți accesa Auto-GPT?

Așadar, acum că știți cât este de avansat și toate lucrurile extraordinare pe care le poate face, probabil că doriți să știți cum să-l accesați. Din păcate, răspunsul nu este la fel de simplu cum ați putea crede.

De asemenea:Cum să folosești ChatGPT: Ce trebuie să știi acum

În comparație cu ChatGPT, care funcționează într-un browser pe care îl poți vizita cu ușurință, pentru a avea acces la el trebuie să descarci un software specific și să fii familiarizat cu Python.

Cerințele de bază sunt Python 3.8, o cheie API OpenAI, o cheie API PINECONE și o cheie ElevenLabs (dacă doriți să vorbească). După ce instalați și obțineți toate acestea, sunteți pregătiți pentru instalare și puteți urma instrucțiunile detaliate din postare.

De ce este Auto-GPT în tendințe?

Auto-GPT devine o tendință deoarece oamenii sunt fascinați de ceea ce poate face și ce ar putea însemna pentru viitor. Capacitatea Auto-GPT-ului de a-și atinge obiectivele prin propriul raționament îl plasează pe o treaptă similară cu ceea ce fac oamenii și modul în care aceștia procesează informații.

De asemenea: AI ar putea automatiza 25% din toate locurile de muncă. Iată care sunt cele mai (și cele mai puțin) vulnerabile

De aceea, oamenii spun că Auto-GPT este prima vedere adevărată a AGI. Inteligența artificială care poate funcționa bine cu puțină supraveghere umană ar putea revoluționa munca așa cum o cunoaștem, înlocuind multe roluri pe care oamenii le fac acum.

Care este diferența dintre AI și AGI?

Simplu spus, Inteligența artificială (IA) este un termen general care se referă la sistemelor de calculator capabile să efectueze sarcini care necesită inteligența umană. În schimb, Inteligența artificială generală (AGI) se referă la IA care poate îndeplini sarcini folosind propriile sale procese, raționamente și inteligență, așa cum ar face și un om.

ChatGPT sau Auto-GPT: Care e mai bine?

Deși ChatGPT este un chatbot foarte capabil, rămâne totuși doar un chatbot. Ca chatbot, este limitat să ofere răspunsuri doar pentru ceea ce i se cere imediat prin prompt-uri. Prin urmare, poate realiza lucruri uimitoare, doar prin direcția umană.

De asemenea:Îți place să pui întrebări la ChatGPT? Ai putea fi plătit (foarte bine) pentru asta

Aptitudinile Auto-GPT depășesc mult aceste limite, astfel încât poți să-i ceri să îndeplinească o sarcină pe care nu o cunoști și să-l vezi cum îți face tot munca în locul tău. De exemplu, acest utilizator a privit cum Auto-GPT a construit o aplicație pentru el fără să ridice un deget.

autogpt a încercat să creeze o aplicație pentru mine, a realizat că nu am Node, a căutat pe Google cum să instaleze Node, a găsit un articol Stack Overflow cu un link, l-a descărcat, l-a extras și apoi mi-a pornit server-ul.

Cu toate acestea, accesarea Auto-GPT este mult mai complicată decât accesarea ChatGPT. Deci, în ciuda faptului că Auto-GPT este mult mai capabil, dacă aveți nevoi mai simple pe care ChatGPT le poate îndeplini și nu doriți să fiți deranjați cu un proces de instalare, ChatGPT poate fi o opțiune mai bună pentru dvs.

Articole relevante

Mai multe informatii >>