6 Modalități prin care specialiștii în SEO utilizează ChatGPT chiar acum

imagine5.png

Atenție, Google. Există un nou jucător pe scena motoarelor de căutare.

Sigur, ai mai auzit asta inainte, dar de data aceasta este serios.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) este un model de învățare mare, cu accent pe limbaj.

Folosind inteligența artificială (IA) și cantități mari de date, poate interacționa cu utilizatorii în mod conversațional, răspunzând la întrebări suplimentare, recunoscând greșelile, respingând cererile inadecvate și chiar punând în discuție afirmațiile incorecte.

Deși acest chatbot dezvoltat de OpenAI nu este un concurent direct al Google, în sine, el schimbă modul în care se efectuează căutările. Și acest lucru va modifica dramatic forma optimizării motoarelor de căutare.

În acest articol, vom analiza această tehnologie și vom discuta modalități inovatoare prin care optimizatorii de motoare de căutare cu viziune de viitor o utilizează deja pentru a-și îndeplini rolurile.

Ce poți face cu ChatGPT?

Noi doar am început să explorăm potențialul folosirii învățării automate și a inteligenței artificiale în SEO și marketing.

ChatGPT este capabil să participe la discuții și să răspundă la întrebări într-un mod foarte apropiat de cel uman.

Poate scrie eseuri, povestiri fictive, poezii și chiar texte publicitare - ceea ce este suficient pentru a-i face pe scriitorii profesioniști ca mine să se simtă puțin îngrijorați.

Este poate fi folosit pentru a crea conținut destul de precis încât Departamentul de Educație al orașului New York a interzis deja utilizarea sa în mijlocul temerilor de fraudare.

Dar mai mult decât conținutul, ChatGPT este suficient de inteligent pentru a fi utilizat pentru a scrie descrieri meta sau pentru depanarea codului. În prezent, utilizarea lui pentru codificare este un proces tehnic lung, dar pare să fie sigur să presupunem că va deveni mult mai ușor pe măsură ce modelul de învățare crește.

De asemenea, poate fi utilizat ca și asistent de căutare, oferind răspunsuri la consultații în formate clare și concise pentru a salva utilizatorii din căutarea pe multiple pagini web pentru a găsi răspunsurile la întrebările lor.

De exemplu, dacă căutați o rețetă pentru Wellington de vita, în loc să sortați prin zeci de pagini de blog și să derulați peste o poveste lungă despre cum bunicul bloggeriței a pregătit acest fel de mâncare pentru Winston Churchill, ChatGPT vă oferă o listă de ingrediente și pași de pregătire.

imagine6.png

Ca profesionist SEO, acest lucru poate părea un pic înfricoșător.

Dar adoptarea tehnologiei AI în loc să ne îngrijorăm de ea ar putea fi o mutare bună.

Sunt multe modalități în care puteți utiliza acest lucru pentru a vă eficientiza munca și a face sarcinile redundante sau repetitive mai eficiente.

Să aruncăm o privire la modul în care experții în SEO de ultimă generație utilizează deja ChatGPT.

Cum își folosesc specialiștii SEO ChatGPT

1. Crearea conținutului

Crearea de conținut poate fi o corvoadă, mai ales dacă nu aveți un scriitor talentat (și modest), precum mine, în echipă.

Poate ChatGPT să facă asta pentru tine? Ei bine, poate, dar probabil că ar trebui să eviți să-l folosești pentru a scrie pagini web și postări de blog.

În 2022, John Mueller, Advocate de Căutare Google, a afirmat fără dubiu că motorul de căutare consideră conținutul creat folosind inteligența artificială ca fiind spam, o încălcare a ghidurilor companiei.

Momentan, algoritmii Google pot identifica și pedepsi conținutul generat de IA, chiar și pe cel care folosește algoritmi împotriva detectării.

Trebuie să folosiți întotdeauna supravegherea umană atunci când lucrați cu IA.

Cu toate acestea, oricine poate să folosească în siguranță ChatGPT pentru a crea conținut pentru postările de social media, pitch-uri prin e-mail, copii pentru pagina de aterizare pentru PPC, sau chiar copii pentru anunțuri. Poate fi, de asemenea, o unealtă excelentă de brainstorming.

Am întrebat ChatGPT, "Ce este SEO?"

imagine4.png

În răspunsul primit am obținut trei paragrafe bine scrise ce oferă o prezentare generală a optimizării motoarelor de căutare.

Dacă ești atent, ChatGPT poate ajuta să simplifici multe sarcini redundante legate de conținut, cum ar fi variațiile de anunțuri, dar trebuie să verifici întotdeauna cu atenție orice conținut generat, deoarece poate conține inexactități.

2. Cercetare și analiză a cuvintelor cheie

Okay, deci nu ești dispus să riști sancțiunile de a fi prins folosind ChatGPT pentru a crea conținut. Aceasta nu înseamnă că nu poți profita de puterea sa ca parte a strategiei tale de conținut.

ChatGPT face cercetarea cuvintelor cheie aproape fără efort.

Tot ce trebuie să faci este să deschizi chatbot-ul și să tastezi câteva dintre cuvintele tale cheie și să ceri liste de cuvinte cheie înrudite. ChatGPT va genera o listă de cuvinte cheie înrudite în funcție de înțelegerea sa a rezultatelor căutării.

Pentru a încerca această funcționalitate, am căutat o listă de cuvinte cheie relevante pentru un furnizor de software bancar.

Un scurt timp mai târziu, chatbot-ul mi-a prezentat o listă de cuvinte cheie și expresii, pentru care ar fi putut fi nevoie de mult mai mult timp să le găsesc prin cercetare de cuvinte cheie tradițională.

imagine2.png

Puteți utiliza, de asemenea, pentru a determina concurența pentru diverse cuvinte cheie.

Pentru un exemplu de înaltă calitate, l-am întrebat dacă "baschet" sau "plasă de sfoară" ar fi mai ușor de clasat. Noi deja știm răspunsul, dar a fost foarte plăcut să vedem că chatbot-ul l-a confirmat.

Imagine3.png

3. Dezvoltarea strategiei de conținut

Bună, trebuie să recunosc, acesta m-a uimit. Nu mi-ar fi trecut prin minte să încerc asta dacă nu aș fi văzut acest tweet de la Joe Speiser:

6/ Stabiliți conturul strategiei dvs. de marketing de conținut

Ca exemplu,

Am cerut Chatbot-ului să-mi ofere o strategie de conținut AI SaaS.

Este destul de elementară,
Dar puteți cere Chatbot-ului să extrapoleze fiecare punct până când aveți un plan detaliat. pic.twitter.com/QxcvKNHJNK

— Joe Speiser ⚡️ (@jspeiser) ianuarie 2, 2023

Exact așa este. Puteți să cereți lui ChatGPT să vă elaboreze o strategie de marketing de conținut.

Deși nu oferă planuri granulare (deși probabil ați putea cere astfel de detalii), oferă un set general de tactici pentru conținutul legat de un domeniu specificat.

Un avertisment care vine în minte în ceea ce privește adoptarea unei strategii de conținut creată de un chatbot este îngrijorarea că competitorii voștri cei mai apropiați ar putea face același lucru. Astfel, toți creați postări de blog aproape identice despre „beneficiile AI”, „cum poate îmbunătăți eficiența AI SaaS”, etc.

4. Înțelegere mai bună a intenției de căutare

Pentru mine, aceasta este cea mai interesantă posibilitate legată de SEO prezentată de ChatGPT - capacitatea sa de a intra în detaliu în interogarea de căutare și de a căuta dincolo de cuvinte până la scopul căutării.

Da, Google încearcă să facă asta și, da, s-a îmbunătățit semnificativ de-a lungul duratei de viață a motorului de căutare - dar pentru a cita un tweet de Keiran Flanagan, “Google ia interogarea ta și încearcă să o răspundă. ChatGPT ia interogarea ta și adesea o îmbunătățește.”

4/ Valoare adăugată:

În multe exemple, ChatGPT furnizează sfaturi suplimentare pe care căutătorul nu le-a luat în considerare

Google ia interogarea ta și încearcă să o răspundă

ChatGPT ia interogarea ta și de multe ori o îmbunătățește

Un exemplu excelent dintr-un studiu minunat realizat de @HelloSurgeAI pic.twitter.com/ZeDJGWP2VR

Kieran Flanagan 🤘 (@searchbrat) 3 ianuarie 2023

În timp ce versiunea beta a acestui chatbot nu este încă conectată la internet, pare că abilitatea de învățare a lui ChatGPT îi va permite să dezvolte o înțelegere exponențial mai mare a ceea ce caută fiecare căutare, oferind uneori informații pe care căutătorul nu știa că le caută.

Fiind profesionist în SEO, nu trebuie să ți se spună că dacă îți modelezi conținutul pentru a răspunde mai bine unei întrebări, vei urca rapid în clasament. ChatGPT te poate ajuta să faci asta.

5. Generarea de Titluri SEO bune

Oricine ar întreba un scriitor, îți va spune că titlurile sunt printre cele mai dificile lucruri de scris, în special în scopuri SEO. Prea des se ajunge cu titluri plictisitoare precum "Cum să construiți backlink-uri" sau ceva echivalent.

Pentru a da un pic de culoare, am rugat ChatGPT să-mi ofere o listă de titluri pentru o pagină despre backlinking și a răspuns cu zece opțiuni, toate fiind mai interesante decât linia mea "cum să".

imagine1.png

6. Compunerea și gestionarea rapoartelor de analiză

Pentru mulți marketeri, rapoartele și foile de calcul sunt cele mai mari frustrări ale existenței lor profesionale. Dar companiile doresc date pentru a dovedi că eforturile tale fac o diferență. Aici este unde ChatGPT poate fi un jucător important în schimbarea jocului.

Mai mult decât atât, această funcționalitate poate ajuta să identificați noi oportunități de clasare pe care altfel le-ați fi ratat.

Să spunem că doriți să compuneți expresii regulate pentru raportarea analitică, dar nu aveți o experiență puternică în programare. De exemplu, poate doriți să filtrați un raport folosind cuvinte specifice pentru a identifica oportunități de a vă extinde Întrebările frecvente sau Ghidurile de utilizare.

ChatGPT permite oricui are o cunoștință de bază despre cum funcționează aceste expresii să utilizeze chatbot-ul pentru a genera automat o listă.

În același timp, dacă întâmpinați în mod obișnuit probleme în utilizarea Excel sau a Google Sheets (și cine nu?), ChatGPT poate elimina multe dintre problemele legate de scrierea formulelor și analiza datelor.

Nu am atins decât suprafața privind modul în care IA poate ajuta în aceste procese, dar dacă doriți mai multe informații, guru-ul nostru IT de la Search Engine Journal, Vahan Petrosyan, are un excelent articol care acoperă aceste subiecte în profunzime.

AI prezintă o lume nouă și îndrăzneață pentru SEO

ChatGPT este o unealtă extrem de impresionantă. Și este ușor să te lași prins în entuziasmul a ceea ce oferă și ar putea face în viitor, în special pentru SEO.

Doar cu mica esantionare a functionalitatii discutate mai sus, acesta ar putea sa va economiseasca sute de ore in fiecare an.

Cu toate acestea, nu este fara dezavantaje. Intrucat functioneaza in prezent, se bazeaza pe date din 2021 sau anterioare, ceea ce inseamna ca nu poate oferi informatii despre evenimente actuale.

Este probabil în regulă să presupunem că o versiune ulterioară a chatbot-ului va remedia această problemă, dar încă nu ştim cât va dura până când IA va învăţa despre evenimentele noi și să le asocieze cu alte subiecte.

Mai mult, nu este 100% precis și obiectiv. În funcție de intrările sale, poate primi și deci repeta informații incorecte, în timp ce setul de date inițial pe care a fost antrenat ar putea să nu fie lipsit de biasul datelor.

În final, ca o persoană care a crescut urmărind filmele Terminator, întotdeauna există grija ca ChatGPT să devină conștient de sine și să înrobiească umanitatea. Pentru a fi în siguranță, l-am confruntat direct.

A “gândit” pentru o perioadă suspect de lungă înainte de a returna acest răspuns neconvingător:

imagine7.png

Verdicta Finală

ChatGPT este grozav, iar toate semnele indică faptul că va deveni și mai bun.

Acesta arată potențialul de a face optimizarea motoarelor de căutare mult mai rapidă și mai eficientă.

Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că nu se va conecta la arsenalul nuclear.

Mă amuzam... într-un fel.

Articole relevante

Mai multe informatii >>