ChatGPT tocmai a devenit cea mai rapidă aplicație în ceea ce privește creșterea de până acum

imagine1.jpg

AI ChatGPT a fost o surpriză senzațională, ducând chiar la îngrijorarea Google datorită popularității sale în creștere rapidă - iar acum analiștii de la banca elvețiană UBS consideră că este și cea mai rapidă aplicație de consum cu cea mai rapidă creștere din istorie.

Conform analizei UBS, ChatGPT a avut 100 de milioane de utilizatori activi în luna ianuarie, după lansarea sa cu două luni în urmă, la sfârșitul lunii noiembrie. Acesta a atras un milion de utilizatori în doar o săptămână.

De asemenea: Cei mai buni chatboti AI: ChatGPT și alte alternative distractive de încercat

Conform Reuters, creșterea ChatGPT este mult mai rapidă decât cele nouă luni necesare TikTok pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori și cele două și jumătate de ani necesare Instagram-ului pentru a ajunge la acest număr. Într-o eră mult mai veche a internetului, Google și Facebook au avut nevoie de aproximativ cinci ani fiecare pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori.

Întrebați ChatGPT și el nu este de acord cu eticheta sa ca "aplicație" și susține că este de fapt un model de învățare automată.

"Este ChatGPT cel mai rapidă aplicație în creștere din istorie?" am întrebat-o.

"Nu, modelul de limbaj GPT-3 al OpenAI, care alimentează ChatGPT, nu este o aplicație, ci este un model de învățare automată proiectat pentru a genera text asemănător celor umane în funcție de intrarea furnizată acestuia. GPT-3 a fost recunoscut pe scară largă ca unul dintre cele mai mari și avansate modele de limbaj până în prezent, dar nu este o aplicație și nu a fost măsurat în termeni de creștere a utilizatorilor."

Microsoft, care a făcut o investiție mare în OpenAI luna trecută, a început să integreze GPT-3 în produsele sale. De exemplu, GPT-3.5 stă la baza mai multor funcții inteligente de recapitulare în noul add-on Microsoft 365 Teams Premium.

Microsoft a lansat, de asemenea: Serviciul Azure OpenAI pentru a oferi dezvoltatorilor acces la GPT-3.5; DALL-E 2, IA care generează imagini din descrieri casuale; și Codex, baza GPT-3 pe care se bazează serviciul de programare în perechi Copilot AI de la GitHub.

Săptămâna aceasta, OpenAI a lansat un serviciu de abonament cunoscut ca și ChatGPT Plus pentru cei care doresc să utilizeze instrumentul chiar și atunci când acesta ajunge la capacitatea maximă. Serviciul plătit este disponibil pentru clienți în SUA la prețul de 20 de dolari pe lună.

Se pare că Google se grăbește să adapteze Căutarea și, posibil, și alte produse la ChatGPT. Compania testează un chatbot numit Apprentice Bard cu capacități similare, dar încorporat cu Căutarea. În timp ce Microsoft intenționează, se pare, să utilizeze ChatGPT pentru a îmbunătăți motorul de căutare Bing.

Cu toate acestea, șeful AI al Meta, Yann LeCun, a remarcat recent că tehnologiile subiacente ale ChatGPT nu sunt "particular de inovatoare", deoarece se bazează puternic pe tehnologia Transformer dezvoltată de Google.

De asemenea: Editorii prestigioasei reviste științifice spun că ChatGPT 'lipsit de profunzime și perspectivă'

"Nu critic munca sau afirmațiile OpenAI. Încerc să corectez o *percepție* a publicului și mass-media care văd ChatGPT-ul ca pe o descoperire tehnologică cu adevărat nouă, inovatoare și unică, care este mult înaintea tuturor celorlalți", a declarat Le Cun în răspuns.

Meta și Google au dezvoltat, de asemenea, roboți de conversație, dar nu le-au expus lumii în felul în care OpenAI a făcut-o cu ChatGPT. LeCun a postat un grafic al producției de cercetare AI, care avea Google și Microsoft în partea de sus și OpenAI în partea de jos, remarcând: "Date cu privire la contribuția intelectuală la AI din diferite organizații de cercetare. Unele organizații publică cunoștințe și cod open-source pentru întreaga lume să folosească. Altele doar le consumă."

ChatGPT a lansat o aplicație gratuită pentru telefoanele iPhone. Este la înălțime așteptărilor?

Toate caracteristicile preferate de ChatGPT sunt acum disponibile în palma ta. Iată primele noastre impresii.

De când a fost lansată la sfârșitul lunii noiembrie, ChatGPT a luat cu asalt lumea. Capacitățile sale avansate, cum ar fi programarea și scrierea, l-au făcut parte integrantă din rutina zilnică a oamenilor.

Acum, încorporarea sa în viața de zi cu zi va fi și mai ușoară.

De asemenea: OpenAI a lansat recent o aplicație oficială de chat numită ChatGPT pentru iPhone

Joi, OpenAI a lansat o aplicație ChatGPT pentru iOS, care ar trebui să aibă aceleași caracteristici ca versiunea de desktop, inclusiv răspunsuri instantanee pentru orice întrebare pe care o pui.

În plus față de caracteristicile de pe desktop, aplicația include tehnologia Whisper de la OpenAI, un sistem de recunoaștere a vocii open-source, pentru a permite comenzilor vocale în interiorul aplicației.

Aplicația, care a venit la doar câteva zile după ce Microsoft a dezvăluit propriul widget Bing Chat, este gratuită și deja disponibilă pentru descărcare prin App Store.

De asemenea: 6 moduri nedorite în care ChatGPT poate fi utilizat

Oare îndeplinește așteptările? Am descărcat aplicația să aflăm pentru tine.

Descărcarea aplicației

Dacă utilizați un iPhone cu iOS 16.1 sau o versiune ulterioară, puteți descărca aplicația făcând clic pe acest link pentru aplicație, care vă va duce la App Store.

Fiți atenți că dacă introduceți doar numele aplicației în App Store, nu veți găsi aplicația ChatGPT de la OpenAI. În schimb, veți găsi aplicații care încearcă să imite ChatGPT, pe care nu recomandăm să le descărcați.

Cum să începeți 

După ce descărcați aplicația, veți fi invitat să vă conectați la contul dvs. OpenAI. Dacă nu aveți deja un cont, îl puteți crea ușor în aplicație.

Odată ce v-ați conectat, sunteți pregătit să începeți conversația.

Experiența practică cu aplicația

imagine3.jpg

Interfața aplicației este elegantă și are o structură care seamănă cu aplicația "Mesaje", folosită pentru a trimite mesaje text pe iPhone-uri.

În același mod în care ai începe o conversație prin text cu un prieten, poți tasta o propunere și să o trimiți la ChatGPT.

Prima propunere pe care am dat-o chatbot-ului a fost: "Poți să-mi scrii un e-mail în care să-l anunți pe șeful meu că trebuie să iau o zi liberă?"

De asemenea: Cum să utilizați ChatGPT pentru a vă construi CV-ul

Răspunsul a fost generat rapid și a avut aceeași calitate de ieșire ca și pe desktop, așa cum se poate vedea în fotografia de mai sus. Emailul a avut o introducere, un corp și o concluzie pe care le-am putut copia și insera într-un email.

Apoi, am testat cea mai importantă caracteristică care diferențiază această aplicație, intrarea vocală. Cu această caracteristică, utilizatorii pot da click pe pictograma undei sonore, aflată în același loc în care se află butonul pentru microfon în aplicația Mesaje, și pot spune o comandă verbală către ChatGPT.

Am întrebat verbal pe ChatGPT: "Poți să-mi scrii un mesaj prin care să-i spui celei mai bune prietene că mi-ar face mare plăcere să ne întâlnim la cină în noul restaurant pe care îl-a sugerat?"

De asemenea: Cum să scrii mai bine sugestii pentru ChatGPT

În mod surprinzător, ChatGPT a transcris perfect ceea ce am spus. Deoarece chatbot-ul a înregistrat toate cuvintele corect, am introdus promptul fără nicio modificare. Ca de obicei, chatbot-ul a generat textul pe care l-am cerut în câteva secunde.

Salut [Numele Prenumele prietenului]! Îmi doresc să îți transmit că sper că te simți bine. Aș vrea să îți spun că m-ar face foarte fericit să ne întâlnim la restaurantul nou pe care l-ai sugerat. Pare a fi un loc fantastic și sunt nerăbdător să îl încercăm împreună. Ce zi ți se pare potrivită? Haidem să ne punem la curent cu ultimele noutăți și să ne bucurăm împreună de o mâncare delicioasă!

Abia aștept să te văd în curând.

imagine4.jpg

În cele din urmă, pentru a mă asigura că am acoperit toate bazele, am pus o întrebare de codare de bază pe aplicație la ChatGPT, ca să văd cum s-a descurcat.

De asemenea: Cum să utilizați ChatGPT pentru a scrie cod

Am cerut să scrieți o funcție care să găsească cel de-al doilea element cel mai mare dintr-un tablou și în câteva secunde l-a făcut. Eram îngrijorat cum se va afișa codul pe un ecran de telefon mic, dar codul a fost clar și nu am avut absolut nicio problemă.

imagine2.jpg

Ar trebui să utilizați aplicația sau versiunea desktop?

Atât aplicația cât și desktop-ul îndeplinesc aceleași sarcini și pot oferi aceeași asistență. În cele din urmă, alegerea utilizării depinde de ceea ce folosești ChatGPT în viața de zi cu zi.

Dacă utilizați ChatGPT pentru activități centrate pe telefon, precum compunerea de texte, e-mailuri sau legende, recomandăm să descărcați aplicația.

De asemenea: Cele mai bune roboți de chat AI

Dacă utilizați ChatGPT pentru asistență în activități pe care le desfășurați în primul rând pe desktop, cum ar fi codarea sau scrierea prozelor lungi, recomand să utilizați versiunea pentru desktop.

Cu toate acestea, nu trebuie să alegeți unul în favoarea celuilalt. Dacă utilizați frecvent ChatGPT, cel mai bun sfat pe care vi-l pot oferi ar fi să utilizați atât aplicația, cât și desktop-ul. Deoarece ambele sunt conectate la contul dvs. OpenAI, veți putea accesa conversațiile dvs. cu ChatGPT pe toate dispozitivele în care sunteți conectat, făcând ușor să comutați între ele.

Nu cădeți pradă aplicațiilor false ChatGPT: Iată ce să evitați

ChatGPT este un chatbot cu inteligență artificială extrem de popular și escrocii sunt bucuroși să încerce să profite de asta - și de tine.

Dacă ești fan ChatGPT și a capacităților sale, probabil că te întrebi dacă există o aplicație mobilă pe care să o poți descărca pentru conversații chatbot în mișcare. Ei bine, există, dar momentan este disponibilă doar în SUA pe iOS.

De asemenea: OpenAI a lansat o aplicație gratuită ChatGPT pentru iPhone-uri. Este la înălțimea așteptărilor?

Cu toate acestea, unii oameni au întâmpinat probleme în a găsi aplicația oficială ChatGPT de la OpenAI în App Store, lăsând aplicațiile dubioase și înșelătoare mai vizibile pentru descărcare. Majoritatea aplicațiilor din App Store care pretind că utilizează tehnologia OpenAI care alimentează ChatGPT nu sunt legitime și informațiile dumneavoastră personale ar putea fi în pericol.

De asemenea: Cum să utilizați ChatGPT în browserul dvs. cu extensiile potrivite

Aplicațiile făcute cu intenții dubioase vor cere informații și permisiuni nejustificate, vor descărca malware pe dispozitivul tău după descărcare sau te vor înșela să plătești sume mari pentru o subscrirție inutilă. Iată câteva sfaturi pentru a preveni descărcarea unei aplicații cu intenții malefice.

1. Verificați permisiunile aplicației

Câteva dintre aceste aplicații reprezintă un risc pentru viața privată, deoarece permisiunile acordate sunt mai largi decât ar fi necesar în raport cu scopul aplicației.

Înainte de a descărca o aplicație care pretinde că este asemănătoare cu ChatGPT, verificați permisiunile acordate de aplicație. Există un motiv bun pentru care un chatbot trebuie să aibă acces la contactele dvs.?

2. Verificati dublu dezvoltatorii

OpenAI este dezvoltatorul ChatGPT. Astfel, orice altă aplicație de chatbot disponibilă pe App Store și toate aplicațiile de chatbot de pe Google Play Store sunt produse ale altor dezvoltatori.

De asemenea: Cei mai buni roboți de conversație AI

Ar trebui să verificați profilul unui dezvoltator pe App Store pentru a vedea la ce alte aplicații sunt responsabili și pentru a afla mai multe informații despre compania lor. Dacă o aplicație pretinde că este ChatGPT și dezvoltatorul nu este OpenAI, acea aplicație nu este ChatGPT.

3. Verificați recenziile

La fel ca majoritatea secțiunilor de recenzie, recenziile entuziaste despre aplicație vor fi în partea de sus a secțiunii de recenzii, dându-ți impresia că majoritatea oamenilor se bucură de aplicație. Dar mulți creatori de aplicații false plătesc pentru recenzii pozitive despre aplicație.

De asemenea: Cum am pacalit ChatGPT să îmi spună minciuni

Câteodată, o aplicație poate avea sute de recenzii cu cinci stele și, la o privire rapidă asupra secțiunii de recenzii, ești convins că merită să o instalezi. Asigură-te că consulți recenziile care au o și două stele, deoarece acestea sunt cele mai sincere.

Câteva exemple

O aplicație de pe App Store numită ChatOn pretinde că este propulsată de ChatGPT și GPT-4. Din cele aproximativ 19.000 de recenzii, are o rată medie de patru stele și jumătate. Dar multe dintre recenziile de o stea se plâng de prețurile scumpe ale abonamentului și că utilizatorii trebuie să cumpere un abonament după o conversație gratuită cu chatbot-ul.

De asemenea: Am întrebat pe ChatGPT, Bing și Bard ce îi face să se îngrijoreze. Inteligența artificială a Google a devenit asemănătoare cu cea din filmul Terminator

O altă aplicație, Genie, susține că rulează pe ChatGPT și GPT-4. Dar utilizatorii spun că chatbotul halucinează adesea, adică răspunde cu informații incorecte. Alți utilizatori spun că au avut probleme să își anuleze abonamentele care sunt taxate săptămânal pe cardurile lor.

ChatGPT de la OpenAI, Bard de la Google și Bing Chat de la Microsoft sunt gratuite pentru utilizare pe web. Pentru a evita plata unei taxe săptămânale sau lunare, luați în considerare deschiderea browserului dvs. Safari sau Chrome și folosirea acestui software gratuit și sigur.

OpenAI a lansat recent o aplicație oficială ChatGPT pentru iPhone

Aplicația gratuită pentru iOS vă permite să vă exprimați întrebările prin recunoașterea vocală și sincronizează istoricul ChatGPT pe toate dispozitivele dvs.

Utilizatorii ChatGPT care căutau o aplicație mobilă oficială pot să descarce acum una, cu ajutorul OpenAI, care a lansat astăzi o aplicație iOS pentru chatbot-ul său AI popular. Concepționată pentru utilizatorii grauiti ai ChatGPT, precum și pentru abonații Plus, aplicația oferă aceleași capabilități ca site-ul web, permițându-vă să introduceți cererile și prompturile dumneavoastră și să primiți informații generate de AI în schimb. Dar aplicația mobilă oferă și unul sau două beneficii suplimentare.

Folosind sistemul de recunoaștere vocală Whisper, open-source oferit de OpenAI, aplicația vă permite să vă formulați întrebările vorbind, în loc să le introduceți prin tastarea cuvintelor pe tastatură. De asemenea, aplicația va sincroniza istoricul conversațiilor dvs. pe calculator și pe dispozitivul mobil pentru a putea relua conversații anterioare. Utilizatorii care dispun de un abonament ChatGPT Plus plătit pot folosi, de asemenea, aplicația pentru a avea acces înaintea celorlalți la noi funcționalități și la GPT-4, cu capacități sporite.

OpenAI a lăudat aplicația ca oferind o varietate de caracteristici, inclusiv răspunsuri instantanee care încearcă să ofere informații precise fără să te umple de reclame, sfaturi personalizate pentru interese și hobby-uri specifice, inspirație creativă pentru a genera conținut, opțiuni profesionale pentru a te ajuta cu idei și subiecte tehnice complexe și oportunități de învățare pentru a te ajuta să explorezi noi limbi și alte domenii.

Lansarea noului aplicației a început în SUA și se va extinde în alte țări în săptămânile următoare, conform OpenAI. Și ce se întâmplă cu utilizatorii Android? Compania a dat de înțeles că o versiune Android a aplicației mobile va fi lansată în curând.

Pentru a descărca aplicația pe iPhone-ul tău, ia-o de pe Apple's App Store. După deschiderea aplicației, autentifică-te cu contul tău ChatGPT sau apasă butonul Înregistrare dacă nu ai încă un cont. Pe ecranul principal, poți să scrii sau să vorbești prompt-ul tău la câmpul de mesaj și să aștepți răspunsul. Un iconiță cu elipsis în partea de sus afișează un meniu cu opțiuni pentru a redenumi sau șterge un chat, accesarea istoricului de chat, începerea unui nou chat și ajustarea setărilor aplicației.

Articole relevante

Mai multe informatii >>