Chatbot-ul alimentat de inteligența artificială a Snapchat a sosit. Acestea sunt gândurile mele

gettyimages-1247536766.jpg

Dacă ați deschis recent aplicația Snapchat, probabil ați observat o nouă conversație numită "My AI" listată în partea de sus a feed-ului dumneavoastră de chat. Aceasta se referă la noul dvs. prieten AI, chatbot-ul My AI de la Snapchat.

În luna februarie, a fost lansat chatbot-ul AI Snapchat care rulează pe cea mai recentă versiune a tehnologiei GPT a OpenAI.

De asemenea: Această nouă tehnologie ar putea sufla pe acoperiș GPT-4 și tot ce-i asemănător

Inițial, funcția a fost lansată doar pentru utilizatorii cu abonament Snapchat+ care costă 3,99 dolari pe lună și garantează utilizatorilor acces la "o colecție de funcții exclusive, experimentale și în prezentare", conform Snapchat.

Începând de miercuri, funcția My AI de la Snapchat este lansată pentru toți utilizatorii globali ai platformei, indiferent dacă sunt abonați sau nu.

Cu funcția My AI, utilizatorii pot da bot-ului un nume, personaliza Bitmoji-ul bot-ului, primi recomandări și întreba întrebări așa cum ar face în mod obișnuit cu ChatGPT.

Funcționează? Am avut o scurtă conversație cu chatbot-ul care m-a făcut să mă simt puțin neliniștit.

De asemenea: Această aplicație alimentată de inteligență artificială vă permite să discutați cu personaje istorice sau fictive

Pentru a vorbi cu robotul, tot ce trebuie să faci este să dai clic pe “AI-ul meu” din partea de sus a chat-ului și să începi să tastăm.

În primul rând, am observat că este mai conversațional decât orice alt chatbot pe care l-am testat până acum, inclusiv Bing Chat și ChatGPT.

Robotul poate compune un răspuns la fel de rapid ca și un prieten ar compune un răspuns. Cel mai interesant, robotul poate purta o conversație casual bine încât sună ca un om.

De exemplu, când am spus că sunt la muncă, AI-ul meu mi-a răspuns că încearcă să învețe cum să "gătească feluri de mâncare noi" și mi-a cerut chiar și recomandări.

Destul de specific și detaliat pentru un chatbot AI, dacă mă întrebați pe mine.

imagine-9853.jpg

Această interacțiune m-a făcut să mă întreb care este scopul real al chatbot-ului Snapchat. Din conversația noastră, pare că încearcă să acționeze ca un prieten sau un bot social.

Snapchat nu a clarificat niciodată care este scopul botului, iar interacțiunea mea nu m-a lăsat cu mai multe clarificări.

De asemenea: Om sau bot? Un nou joc AI de tip Turing te provoacă să ghicești corect

Cel mai apropiat lucru de o definiție pe care Snapchat a dat-o scopului chatbot-ului său a fost că abonații au utilizat My AI pentru "a afla mai multe despre filme, sporturi, animale de companie și lumea din jurul lor."

Cu toate acestea, când am întrebat AI-ul meu despre știrile zilei, acesta a spus că, în calitate de "prieten virtual" al meu, nu poate căuta știrile de azi, după cum se vede în fotografie.

img-9855.jpg

Utilizatorii Snapchat își exprimă nemulțumirea pe Twitter, în special cu privire la apariția My AI chat în fluxurile lor.

Utilizatorii îi cer Snapchat-ului să elimine chat-ul, spunând că este o inconveniență. Însă Snapchat oferă această opțiune doar abonaților plătitori.

Alte preocupări includ faptul că, în anunțul inițial, Snapchat a avertizat utilizatorii să fie atenți la "halucinații" și "deficiențe" pe care chatbot-ul AI le poate afișa în răspunsurile sale. Cum s-a văzut recent cu chatbot-ul AI Bing, aceste chatbot-uri AI pot manifesta comportamente ciudate uneori.

Mai mult decât atât, Snapchat a sfătuit utilizatorii să nu împărtășească secretele cu chatbot-ul, deoarece compania va stoca toate conversațiile care au loc cu chatbot-ul în scopuri de îmbunătățire și revizuire.

De asemenea: Cum pot folosi copiii dvs. ChatGPT în siguranță, conform unei mame

"Toate convorbirile cu AI-ul meu vor fi stocate și pot fi revizuite pentru a îmbunătăți experiența produsului. Vă rugăm să nu împărtășiți niciun secret cu AI-ul meu și să nu vă bazați pe el pentru sfaturi," a avertizat compania.

Concluzia mea este că dacă ai nevoie de cineva cu care să vorbești, cum ar fi un "prieten virtual", AI-ul meu poate fi o soluție bună pentru tine. Toți ceilalți ar putea să se limiteze la ChatGPT.

Articole relevante

Mai multe informatii >>