Cum să utilizați ChatGPT pentru a scrie un eseu

imagine4.jpg

Capabilitățile avansate ale ChatGPT au creat o mare cerere, cu instrumentul AI strângând peste 100 de milioane de utilizatori în două luni de la lansare. Unul dintre cele mai mari caracteristici remarcabile a fost capacitatea sa de a compune tot felul de texte în câteva secunde, inclusiv cântece, poezii, povești pentru culcare și eseuri.

Contra opiniilor populare, ChatGPT poate face mult mai mult decât să scrie un eseu pentru tine (ceea ce ar fi considerat plagiat). Ceea ce este mai util este modul în care poate ajuta la ghidarea procesului tău de scriere. Îți arătăm cum să folosești ChatGPT pentru a face atât scrierea cât și asistarea, precum și alte sfaturi utile de scriere, mai jos.

Cum te poate ajuta ChatGPT să scrii un eseu

Dacă cauți moduri de a utiliza ChatGPT pentru a-ți susține scrierea, există cinci moduri diferite de a explora.

De asemenea, merită menționat înainte de a începe că dacă ai acces la Bing Chat, sau chiar și Google Bard, poți folosi aceleași sfaturi de mai jos pe acele chatbot-uri AI. Deoarece Bing Chat și Google Bard sunt conectate la internet, ambele pot include surse și contexte de evenimente curente.

Dacă ar trebui să alegi între cele două chatbot-uri pentru a scrie un eseu, recomandăm Bing Chat.

1. Folosește ChatGPT pentru a genera idei de eseuri

Înainte să începi să scrii un eseu, trebuie să îți dezvolți ideea. Atunci când profesorii atribuie eseuri, de obicei le oferă studenților un prompt care le permite să se exprime și să analizeze pe cont propriu. Prin urmare, studenții au sarcina de a găsi unghiul de abordare al eseului pe cont propriu.

Dacă ai scris recent un eseu, știi că această etapă este adesea cea mai dificilă - și aici ChatGPT te poate ajuta.

Tot ce trebuie să faci este să inserezi tema atribuirii, să incluzi cât mai multe detalii precum ceea ce vrei să acoperi - și să lași ChatGPT să se ocupe de restul. De exemplu, pe baza unei teme de hartie pe care am primit-o la colegiu, am întrebat:

Puteți să mă ajutați să găsesc o idee de subiect pentru tema aceasta, ”Veți scrie un eseu de cercetare sau un studiu de caz despre un subiect de leadership la alegere". Aș dori să includă Gridul de Leadership Managerial al lui Blake și Mouton și, posibil, o figură istorică.

În câteva secunde, chatbot-ul a produs un răspuns care mi-a oferit titlul eseului, opțiuni de figuri istorice asupra cărora să mă concentrez în articolul meu și informații utile pe care le pot include în lucrarea mea, cu exemple specifice de studiu de caz pe care l-aș putea utiliza.

imagine2.jpg

2. Folosește chatbot-ul pentru a crea un schiță

După ce aveți un subiect solid, este timpul să începeți să vă gândiți la ce doriți să includeți în eseu. Pentru a facilita procesul de scriere, eu întotdeauna creez un schiță, incluzând toate punctele diferite pe care doresc să le ating în eseu. Cu toate acestea, procesul de scriere al schiței este de obicei plictisitor.

Cu ChatGPT, tot ce trebuie să faci este să îi ceri să scrie pentru tine.

De asemenea:5 modalități de a utiliza chatbot-urile pentru a-ți face viața mai ușoară

Folosind subiectul pe care ChatGPT m-a ajutat să-l generez în primul pas, am cerut chatbotului să-mi scrie un contur spunând:

Puteți crea o schemă pentru un eseu, "Examinarea stilului de lideriat al lui Winston Churchill prin intermediul Gridului de lideriat managerial al lui Blake și Mouton"

După câteva secunde, chatbotul a furnizat un contur holistic împărțit în șapte diferite secțiuni, cu trei puncte diferite sub fiecare secțiune.

De asemenea:Cei mai buni generatori de artă AI de încercat

Această schiță este detaliată și poate fi condensată pentru un eseu mai scurt sau elaborată pentru un articol mai lung. Dacă nu vă place ceva sau doriți să-l ajustați în continuare, puteți face acest lucru manual sau cu mai multe instrucțiuni către ChatGPT.

imagine6.jpg

3. Utilizați ChatGPT pentru a găsi surse

Acum că știi exact ce vrei să scrii, este timpul să găsești surse de încredere pentru a obține informațiile tale. Dacă nu știi unde să începi, la fel ca în toți pașii anteriori, poți pur și simplu să întrebi ChatGPT.

Tot ce trebuie să faci este să îi ceri să găsească surse pentru tema ta de eseuri. De exemplu, i-am cerut următoarele:

Mă puteți ajuta să găsesc surse pentru o lucrare, "Examinarea stilului de conducere al lui Winston Churchill prin Grila de Conducere Managerială a lui Blake și Mouton."

Chatbot-ul a afișat șapte surse, fiecare cu o marcă pentru a explica ce este sursa și de ce ar fi utilă.

O singură limitare pe care trebuie să o cunoști atunci când folosești ChatGPT pentru surse este că nu are acces la informații după 2021, astfel încât nu va fi capabil să sugereze cele mai recente surse. Totuși, este un început.

imagine3.jpg

4. Folosește ChatGPT pentru a scrie un eseu de exemplu

Mai este de menționat că, dacă preluați textul direct din chatbot și îl trimiteți, munca dvs. ar putea fi considerată o formă de plagiat, deoarece nu este opera dvs. originală. La fel ca orice informație preluată din altă sursă, textul generat de orice AI trebuie identificat și creditat clar în lucrarea dvs.

De asemenea:Profesorii utilizează ChatGPT mai mult decât studenții. Iată cum

În majoritatea instituțiilor de învățământ, sancțiunile pentru plagiat sunt severe, variind de la o notă insuficientă până la exmatriculare din școală.

Dacă doriți ca ChatGPT să genereze un fragment de text de probă, introduceți subiectul, lungimea dorită și urmăriți ce generează. De exemplu, am introdus următorul text:

Puteți scrie un eseu de cinci paragrafe despre tema "Examinarea stilului de leadership al lui Winston Churchill prin grila de leadership managerial a lui Blake și Mouton".

În câteva secunde, chatbot-ul a generat exact ceea ce am cerut: un eseu coerent și clar structurat, format din cinci paragrafe, care poate ajuta să vă ghideze în propriile proiecte de scriere.

De asemenea:Ce este GPT-4? Iată tot ce trebuie să știți

La acest punct, merită să ne reamintim cum funcționează instrumente precum ChatGPT: Acestea pun cuvintele împreună într-o formă pe care le consideră statistic valabilă, dar nu știu dacă ceea ce spun este adevărat sau exact. Aceasta înseamnă că s-ar putea să găsiți fapte sau detalii inventate sau alte ciudățenii. Nu își va putea crea o operă originală, deoarece pur și simplu agregă tot ceea ce a absorbit deja. Ar putea fi un punct de pornire util pentru propria dumneavoastră muncă, dar nu vă așteptați să fie inspirat sau exact.

imagine5.jpg

5. Folosește ChatGPT pentru a edita împreună eseul tău

După ce ai scris propriul tău eseu, poți folosi funcționalitățile avansate de scriere ale ChatGPT pentru a-l edita pentru tine.

Puteți pur și simplu să spuneți chatbot-ului ce doriți să editați în mod specific. De exemplu, l-am întrebat să editeze structura și gramatica eseului, dar alte opțiuni ar fi putut include fluxul, tonul și altele.

În momentul în care cereți editarea eseului dvs., vă va solicita să lipiți textul în chatbot. Odată ce ați făcut acest lucru, va outputa eseul dumneavoastră cu corecții făcute. Aceasta ar putea fi cea mai utilă unealtă deoarece poate edita eseul dvs. mai în profunzime decât o unealtă de verificare a ortografiei de bază ar putea face, mergând dincolo de verificarea ortografiei.

Puteți, de asemenea, să colaborați cu chatbotul, cerându-i să examineze un anumit paragraf sau propoziție și să o reformuleze sau să o repare pentru claritate.

imagine1.jpg

Articole relevante

Mai multe informatii >>