Oamenii se întorc acum la ChatGPT pentru a rezolva problemele tehnice

chatgpt-pe-ecranul-iphone.jpg

Doar cu un an în urmă, dacă aveai o întrebare despre IT, cu siguranță te-ai fi întors către Google pentru a găsi un răspuns. Acum, oamenii se întorc către ChatGPT pentru a obține explicații generate prin inteligență artificială și într-un mod conversațional.

Electric a sondat 1.000 de persoane pentru a afla de unde își iau sfaturi în domeniul IT. Nicio mai puțin de 66% dintre respondenți au declarat că apelează la ChatGPT pentru ajutor cu problemele de IT, conform studiului.

De asemenea: Această nouă tehnologie ar putea lua învârtitul GPT-4 și a tot ce-l asemănă

Unele dintre cele mai populare întrebări de IT din SUA includ întrebări de bază, cum ar fi cum să remediezi un ecran de computer înghețat, internetul lent, un computer lent sau un telefon supraîncălzit.

Nu este o surpriză că Generația Z este cea mai probabilă să caute sfaturi IT de la ChatGPT, la 83%, urmată de Millennials la 67%. GenX și Baby boomers nu au rămas prea mult în urmă, la 50% și 48%.

Este o idee bună să obții sfaturi IT de la un chatbot AI?

Electric a solicitat părerea a 200 de profesioniști IT în legătură cu răspunsurile ChatGPT la patru dintre cele mai căutate întrebări din domeniul tehnologiei din Statele Unite, pentru a afla.

De asemenea: ChatGPT sau Google: Care oferă cele mai bune răspunsuri?

Răspunsurile ChatGPT-ului i-au adus o scorare totală de 39 din 100 din partea experților IT. Luând în considerare faptul că ChatGPT există doar din noiembrie 2022, o rată de aprobare generală de 39% nu e deloc rea.

Câteva dintre răspunsurile date de ChatGPT au obținut chiar și scoruri mari, de exemplu, răspunsul la întrebarea "Cum pot să-mi fac internetul mai rapid?" a obținut un scor impresionant de 74 de precizie.

Articole relevante

Mai multe informatii >>