Cercetătorii Microsoft folosesc ChatGPT pentru a instrui roboți și drone

mâna-robotului.jpg

ChatGPT de la OpenAI nu este doar bun la generarea de răspunsuri coerente la prompturile de limbaj natural - poate de asemenea să joace un rol în interacțiunile uman-robot și să folosească feedback-ul senzorial pentru a scrie cod pentru acțiunile robotului.

Microsoft a efectuat recent o cercetare pentru a "vedea dacă ChatGPT poate gândi dincolo de text și poate raționa despre lumea fizică pentru a ajuta la sarcinile de robotică." Scopul a fost de a vedea dacă oamenii pot folosi ChatGPT pentru a instrui roboți fără a învăța limbaje de programare sau a înțelege sisteme robotice.

Detalii: Acești experți se grăbesc să protejeze inteligența artificială de hackeri. Timpul se scurge.

"Provocarea cheie aici este de a invata ChatGPT cum sa rezolve probleme, luand in considerare legile fizicii, contextul mediului de operare si modul in care actiunile fizice ale robotului pot schimba starea lumii", noteaza o echipa de la Sisteme Autonome Microsoft si Cercetare Robotica intr-un post de blog.

Cercetătorii Microsoft au explorat capacitățile ChatGPT în generarea de cod, în mare parte în Python, pentru scenarii de robotică, cum ar fi planificarea sau generarea de cod, după ce ChatGPT-ul a avut acces la date de detectare obiect și de distanță prin interfețele aplicației.

ChatGPT poate produce cod pentru că a fost instruit cu o mare cantitate de cod și text scris. S-a demonstrat că sistemul este capabil să rezolve probleme de codare și de depanare al programelor, având și capacitatea unică de a răspunde la întrebări și de a căuta clarificări. Exista de asemenea Codex, modelul bazat pe GPT-3 al OpenAI-ului, care este la fundamentul serviciului de programare în pereche GitHub's Copilot, care completează automat codul pentru programatori în multiple limbaje.

De asemenea: Ce este ChatGPT? Iată tot ce trebuie să știi

Ținând cont de aceste capacități de dialog și clarificare, Microsoft a testat abilitatea ChatGPT ca interfață bazată pe limbaj între un utilizator non-tehnic și un drone. După cum subliniază cercetătorii într-un document, în timp ce GPT-3, LaMDA și Codex au arătat promisiuni în sarcini de planificare a roboților și generare de cod, ChatGPT, în special, este "o unealtă potențial mai versatilă pentru domeniul roboticii, deoarece îmbină punctele forte ale modelelor de limbaj natural și de generare a codului, împreună cu flexibilitatea dialogului".

Cercetătorii notează în postarea lor de pe blog: "ChatGPT a cerut clarificări atunci când instrucțiunile utilizatorului erau ambigue și a scris structuri de cod complexe pentru dronă, cum ar fi un model în zig-zag pentru a inspecta vizual rafturile."

Microsoft a testat ChatGPT să folosească un braț robotic pentru a muta blocuri și formează logo-ul Microsoft. Cercetătorii au dat, de asemenea, sarcina ChatGPT să scrie un algoritm pentru un dron care să ajungă la un punct fără a se ciocni cu obstacole. De asemenea, au testat dacă ChatGPT poate decide unde ar trebui să meargă un robot bazat pe feedback-ul senzorilor în timp real.

Cercetătorii de la Google Research și Everyday Robots, deținuți de Alphabet, au lucrat și ei la provocări similare de robotică, folosind modele de limbaj mari numite PaLM sau Pathways Language Model, care au ajutat un robot să proceseze prompt-uri deschise și să răspundă în mod rezonabil.

Articole relevante

Mai multe informatii >>