Prețuri API ChatGPT

OpenAI a pus la dispoziția dezvoltatorilor API-ul ChatGPT. Acest API utilizează puternicul model turbo GPT-3.5, care este același model folosit pentru ChatGPT. Dezvoltatorii pot accesa API-ul în mod facil printr-un endpoint simplu. OpenAI a declarat că API-ul ChatGPT va costa de zece ori mai puțin decât toate celelalte modele GPT-3.5. Acest lucru îl face o alegere mai accesibilă pentru dezvoltatori.

Pentru afaceri și dezvoltatori care au nevoie de mai mult de 450 de milioane de token-uri pe zi sau doresc să optimizeze sarcinile de lucru în funcție de performanța hardware-ului, OpenAI oferă instanțe dedicate. Dezvoltatorii pot utiliza puterea de calcul Azure prin intermediul token-urilor dedicate, care se conectează la punctele finale ale utilizatorului și oferă un canal specializat pentru procesare AI.

Companiile Snapchat, Quizlet și Instacart folosesc API-ul ChatGPT de la OpenAI pentru caracteristicile lor: My AI, Q-Chat și Ask Instacart. Aceste caracteristici oferă tutoriat virtual, asistentă la studii și răspunsuri la cumpărături bazate pe datele produselor. Scăderea costului API-ului ChatGPT este o veste excelentă pentru marketeri și afaceri care doresc să folosească ChatGPT ca parte a planurilor lor de servicii și angajament față de clienți.

Plan de tarifare ChatGPT API

Costul ChatGPT API depinde de numărul de jetonuri utilizate, care include șirul de mesaje și metadatele procesate de model. Costul curent pentru 1000 de jetonuri este de 0.002 dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 750 de cuvinte. OpenAI a făcut ChatGPT API mai accesibil pentru dezvoltatori și afaceri prin scăderea prețului la 0,002 dolari pentru fiecare 1000 de jetonuri sau aproximativ 750 de cuvinte.

Aceasta reprezintă o reducere de 90% începând cu decembrie 2022. Modelul ChatGPT a fost construit folosind modelul turbo GPT-3.5 și poate fi adaptat pentru alte aplicații non-chat cu modificări minime în cod.
OpenAI și-a eliminat politica de revizuire pre-lansare, care impunea dezvoltatorilor să indice cum intenționează să utilizeze modelul înainte de a-l încorpora în aplicația lor. Cel mai recent model, gpt-3.5-turbo, va fi susținut până în iunie, iar o nouă lansare stabilă a gpt-3.5-turbo va fi disponibilă curând.

CITEȘTE ACUM: GPT 4 intrare imagine

Planul "Plătește pe măsură ce consumi"

OpenAI oferă un plan Pay as You Go care este convenabil și accesibil. Cu cele mai noi modele de API ChatGPT 3.5 Turbo, utilizatorii pot plăti $0,002 pentru fiecare 1.000 de tokenuri. Aceasta se traduce în doar câțiva dolari pe lună, chiar și la utilizare intensă. Pentru a începe, utilizatorii au nevoie de un set de chei API unice pentru contul lor, care pot fi adăugate la orice aplicație ChatGPT de terțe părți.

După înregistrarea pentru planul de facturare OpenAI, utilizatorii pot seta limite de utilizare pentru a preveni orice taxe neașteptate.

Este API-ul ChatGPT gratuit?

API-ul ChatGPT nu este inclus în abonamentul ChatGPT Plus, însă nu este gratuit. API-ul are propriile prețuri.

Există o API pentru ChatGPT?

Da, OpenAI a anunțat lansarea API-ului său în T1 2023.

Articole relevante

Mai multe informatii >>