Cum să construiți un chatbot AI precum ChatGPT? Ghid pentru construirea propriului chatbot (fără cod)

imagine15.png

Fie că administrezi o afacere mare sau mică, vei petrece probabil mult timp și resurse pentru îmbunătățirea experienței clienților, fie prin răspunsuri la întrebări sau personalizarea experienței de cumpărare.

Acum închipuiți-vă dacă ați putea face asta la o fracțiune din cost. Da, vorbim despre integrarea roboților de chat AI precum ChatGPT în afacerea dvs. Cu un roboțel de chat personalizat, veți economisi timp și bani și veți schimba modul în care clienții interacționează cu platforma sau aplicația dvs.

Dar cum pot crea un bot ca ChatGPT? Ai putea întreba.

Puteți crea propria dvs. aplicație roBOTică, asemănătoare cu ChatGPT, utilizând același model de limbaj GPT-4 pentru a vă antrena datele personalizate. Puteți profita de interfața API a modelului și evita să construiți infrastructura singuri.

În acest blog, vom acoperi:

  • Ce este ChatGPT
  • Beneficiile utilizării Chatbot-urilor în afacerea dumneavoastră
  • Ce intră în construirea Chatbot-urilor asemănătoare cu ChatGPT
  • Cum puteți construi Chatbot-uri fără codare

Să începem!

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un chatbot AI conversațional multimodal dezvoltat de OpenAI, construit pe cel mai recent model transformator GPT-4. Acesta poate procesa text și imagini, deblocând o nouă dimensiune în interacțiunea om-AI. ChatGPT este, de asemenea, mai avansat decât alte chatbot-uri, cu memorie de context mai extinsă și raționament avansat.

Modelul GPT-4 a introdus chiar și ajustarea personalizată a comportamentului AI pentru ChatGPT. Acest lucru înseamnă că puteți crea o personalitate pentru chatbot-ul dvs. și aceasta va rămâne consecventă pe tot parcursul conversației. Aceste noi funcționalități aduse de GPT-4 au transformat ChatGPT într-un instrument puternic, iar asta a dus la explorarea unor cazuri de utilizare în afaceri de către companii precum Stripe și Morgan Stanley.

Pe scurt, ChatGPT este un chatbot AI creat de OpenAI, care are abilități remarcabile de a sintetiza informațiile și a genera răspunsuri asemănătoare oamenilor, ceea ce poate fi aplicat în multe cazuri de utilizare reale.

imagine12.png

Beneficiile utilizării chatbot-urilor AI, precum ChatGPT

ChatGPT este o superputere. Puteți să o utilizați în cazuri de utilizare dincolo de viața de zi cu zi. O puteți integra în aplicația sau site-ul dvs. pentru a îmbunătăți interacțiunile utilizatorilor și a reduce timpul petrecut pe sarcinile repetitive.

Ca rezultat, afacerea dvs. ar putea înregistra o creștere a ratelor de conversie, să deschidă noi oferte de produse și să eficientizeze operațiunile interne. Să explorăm fiecare dintre aceste beneficii pentru a înțelege în detaliu avantajele utilizării chatbot-urilor AI, cum ar fi ChatGPT, în afacerea dvs.

1. Creează mai multe conversii

O rată de conversie scăzută rezultă de obicei dintr-o experiență proastă a utilizatorului când un client ajunge pe platforma ta. Ori pierzi din cauza lipsei de reactivitate sau lipsa personalizării. Cu ChatGPT la dispoziția ta, poți să depășești aceste probleme instantaneu.

Puteți utiliza ChatGPT pentru a vă îmbunătăți suportul pentru clienți. În loc să aveți un executiv care răspunde întrebărilor, puteți alimenta datele dvs. către ChatGPT și lăsați bot-ul să se ocupe de toate întrebările. Cum este un AI conversațional cu cunoștințe despre afacerea dvs., va menține clienții implicați și le va oferi informații acționabile.

Mai mult decât atât, ChatGPT poate ajuta la simplificarea experienței de cumpărare pentru clienți prin funcționarea ca un ghid personal de inteligență artificială. Să spunem că dețineți un magazin de îmbrăcăminte D2C. Fără un ghid AI, descoperirea produselor poate fi un proces lung pentru clienți. Ei pot chiar să rateze informații importante precum reduceri și vânzări. Cu ajutorul unui ghid AI, clienții pot spune ce caută, iar roboții pot recomanda produse.

2. Simplifică operațiunile interne

Când lucrați la scară, probabil vă confruntați cu frecare în anumite operațiuni interne, cum ar fi încadrarea, programarea și facturarea. Cu ChatGPT, nu mai aveți nevoie de ajutorul uman pentru a vă ocupa de aceste sarcini.

De exemplu, să spunem că ați angajat recent un dezvoltator. În mod normal, dezvoltatorul trebuie să revizuiască toată documentația pentru a înțelege cum funcționează totul în organizație. Totuși, este posibil să fie confuz. Dar atunci când utilizați ChatGPT, care are toată documentația pentru dezvoltatori, acesta poate găsi cu ușurință răspunsuri și să se adapteze într-un mod lin.

3. Îmbunătățește oferta de produse

Era inteligenței artificiale a sosit. Astfel, nu va fi suficient să te ridici la nivelul experienței utilizatorilor singur, ci va trebui să îți îmbunătățești și ofertele de produse pentru a avea un avantaj competitiv.

De exemplu, dacă construiți un joc, încercați să încorporați inteligența artificială pentru a face experiența fiecărui jucător unică. Acest lucru ar putea însemna personalizarea interacțiunilor cu personajele non-jucabile (NPC-uri) în funcție de comportamentul jucătorului.

Puteți aplica ChatGPT și pe platforme educaționale. În loc să furnizați doar răspunsuri, puteți utiliza ChatGPT pentru a deveni un tutore personal pentru elevi. Duolingo și Khan Academy se numără printre companiile care utilizează ChatGPT în acest mod.

Ce este necesar pentru construirea unui chatbot AI precum ChatGPT?

Deci, înțelegeți beneficiile chatbot-urilor pentru afacerea dvs. și doriți să construiți una. Dar știți cum arată procesul și ce fel de resurse ar fi nevoie pentru a construi o aplicație precum ChatGPT? Să aflăm!

1. Colectarea datelor

Primul pas pentru a construi un robot de chat AI precum ChatGPT este să determinați ce date doriți să furnizați modelului dvs. de învățare automată. Cheia aici este să găsiți surse legitime de date. Dacă căutați date generale disponibile pe web, puteți încerca să utilizați datele antrenate ale modelelor de limbaj existente.  

Atunci când vine vorba de datele referitoare la afacerea dvs., trebuie să fiți ultra-specifici și detaliați. Acest lucru se datorează faptului că chatbot-ul dvs. va fi fiabil doar atunci când are toate informațiile necesare pentru a răspunde unei întrebări a utilizatorului. Setul de date poate include politicile companiei dvs., întrebări frecvente, documente text, etc. Mai important încă, trebuie să vă asigurați că datele proprietare și personale sunt interzise, deoarece un chatbot AI nu este întotdeauna previzibil.

2. Prelucrarea datelor

Pentru a antrena modelul, trebuie să curățați sau să prelucrați datele. Acest lucru implică tokenizarea și codificarea datelor de intrare în secvențe de întregi de lungime fixă unice. Timpul necesar pentru prelucrare variază în funcție de dimensiunea setului de date.

3. Bucla de Antrenament

După preprocesarea modelului de date, puteți începe bucla de antrenament pentru a ajusta modelul la cerințele dumneavoastră. Ajustarea ar face ca modelul dvs. de învățare automată să se adapteze la noi sarcini fără a fi nevoie să-l antrenați de la zero. De exemplu, puteți să antrenați modelul pe sarcini de recomandare a produselor, dar poate să performeze și sarcini de descriere a produselor.

Cel mai important lucru de luat în considerare în timpul antrenamentului este costurile computaționale. Trebuie să achiziționați mai multe GPU-uri de înaltă calitate, care pot costa mii de dolari pentru a efectua o singură încercare de antrenament. Așadar, costul antrenamentului poate săptămâna rapid din capitalul dumneavoastră. Dar deținerea propriului sistem AI este întotdeauna benefică pe termen lung.

4. Construirea Interfeței de Aplicație

După ajustarea fină și testarea modelului tău, trebuie să construiești o interfață de aplicație cu branding-ul tău, cu care utilizatorii să poată interacționa pentru a introduce intrări și pentru a vizualiza ieșiri. În cazul ChatGPT, site-ul pe care îl folosești este o interfață care îți permite să accesezi puterile modelului lingvistic GPT-4 creat de OpenAI.

Principala concluzie: Construirea infrastructurii de inteligență artificială este costisitoare și consumă mult timp. Și poate să nu fie necesară chiar și în prima zi. Prin urmare, puteți construi propriile chatbot-uri de inteligență artificială ca ChatGPT folosind modelul său lingvistic de bază GPT-4 prin intermediul unui API.

Prezentăm API-ul Chatsonic cu suport GPT-4

Chatsonic este un chatbot AI alimentat de GPT-4. Este una dintre cele mai bune alternative la ChatGPT care sunt mai fiabile şi mai precise. Chatsonic este cu adevărat un chatbot AI multimodal care poate genera imagini şi text.

Ca și ChatGPT, și Chatsonic are o API pe care o puteți utiliza pentru a construi chatbot personalizate pentru diferite cazuri de utilizare. În această secțiune, vom explora ceea ce oferă API-ul Chatsonic și cum puteți să îl accesați.

De ce să alegeți API-ul Chatsonic în locul API-ului ChatGPT

În timp ce Chatsonic și ChatGPT folosesc același model de limbaj GPT-4, Chatsonic oferă o interfață API mai completă care este mai fiabilă pentru a construi cazuri de utilizare în lumea reală. Aici este de ce:

1. Oferă informații în timp real

ChatGPT a primit o actualizare cu GPT-4. Acesta a ajutat la îmbunătățirea abilităților raționale și de memorie asupra contextului. Dar ceea ce nu s-a schimbat este setul de date de antrenament. Datele de antrenament ale ChatGPT sunt doar până în 2021, astfel încât nu poate oferi insights în timp real.

În contrast, Chatsonic poate oferi informații hipereficiente privind orice subiect în orice zi deoarece este integrat cu căutarea Google. Din punct de vedere de afaceri, un chatbot care poate extrage informații în timp real este util deoarece clienții pot utiliza bot-ul tău AI pentru căutări în timp real și a progresa în călătoria lor de cumpărături.

2. Generarea imaginilor este posibilă

GPT-4 a făcut ChatGPT multimodal. Dar este numai pentru setarea de intrare, ceea ce înseamnă că puteți introduce imagini ca intrare și generați text ca ieșire. Deci încă nu puteți genera imagini folosind ChatGPT.

Cu Chatsonic API, poți genera imagini uimitoare create folosind difuzie stabilă sau DALL-E. Acesta poate fi o mare adiție la multe aplicații de editare foto, deoarece poate conduce mai multă creativitate și colaborare între artiști.

3. Comanda vocală este activată

Chatbot-urile AI schimbă modul în care cunoaștem căutările online. Și știi ce mediu preferă consumatorii atunci când căută online? Vocea!

Potrivit statisticilor de căutare vocală de la Think with Google, 27% din populația globală utilizează căutarea vocală pe dispozitive mobile. Așadar, chatbot-ul tău trebuie să permită comenzi vocale și să atragă toate audiențele posibile. Aceasta va face platforma ta sau aplicația mobilă mai prietenoasă pentru utilizatori deoarece aceștia evită tastarea.

4. Construirea personalităților este mai ușoară

Când doriți să construiți un cadru de caracter pe ChatGPT, trebuie să oferiți sistemului o provocare clară și detaliată. ChatGPT poate să nu fie consecvent și să iasă din subiect dacă caracterul sau personalitatea pe care încercați să o creați nu este descrisă cu exactitate. Acest lucru nu se întâmplă cu Chatsonic.

Chatsonic vă oferă 16 personalități predefinite din care puteți alege. De exemplu, dacă doriți să învățați un concept și aveți nevoie ca chatbot-ul dvs. să devină un tutore personal, puteți selecta opțiunea de tutore din meniul personalităților și puteți începe să învățați. Este atât de simplu să schimbați personalitățile cu ajutorul Chatsonic API.

Cum să obțineți acces la Chatsonic API

Pentru a începe construirea propriului tău chatbot AI personalizat folosind Chatsonic API, urmează pașii de mai jos:

1. Creați un cont Writesonic: Dacă nu aveți deja unul, mergeți la writesonic.com și creați unul.

2. Abonează-te la un plan plătit: Accesul la API nu este disponibil în planul gratuit. Prin urmare, trebuie să optezi pentru abonamentul plătit 'Pro', care începe de la 19$ pe lună. Trebuie să iei în considerare și calitatea rezultatelor, deoarece aceasta determină în mare măsură prețul.

3. Merge la panoul de control API: Acum că aveți acces API, este momentul să îl activați. Pentru a face acest lucru, mergeți mai întâi la panoul de control API.

4. Dezvăluieți cheia API: După ce ați ajuns pe panoul API, veți vedea opțiunea "Dezvăluieți cheia API". Faceți clic pe ea și copiați cheia. Acum puteți integra cheia în codul dvs. și puteți începe să faceți apeluri API.

După obținerea accesului API, trebuie să începeți antrenarea chatbot-ului pe datele personalizate. Acest lucru implică crearea unui mediu software, scrierea de cod, adăugarea cheilor API și procesarea datelor în Terminal sau Command Prompt.

Sună complicat? Nicio problemă! Nu toată lumea are cunoștințe și experiență în codare pentru a naviga prin chei API și editor de cod.

De aceea am creat Botsonic - un creator personalizat de chatbot-uri AI care vă permite să creați chatbot-uri personalizate ChatGPT fără a scrie o singură linie de cod.

Cum să construiți propriul chatbot AI personalizat (fără codare) antrenat cu ChatGPT?

Botsonic este un constructor personalizat de chatbot AI fără cod creat de Writesonic care urmărește să ofere puterea de a construi un chatbot AI bazat pe date oricărui utilizator sau afacere. Abstrage complexitățile antrenării datelor și construirii unei interfețe de chatbot, permițându-vă să sporiți angajamentul și experiența clienților.

În câteva minute, puteți crea acum experiențe AI conversaționale hiperefective pentru vizitatorii site-ului dvs. Acest chatbot revoluționar, asemănător cu ChatGPT, permite utilizatorilor să valorifice puterea GPT-4 și procesarea limbajului natural pentru a crea chatbot-uri AI personalizate care abordează cazuri de utilizare diverse fără expertiză tehnică.

Caracteristici Botsonic pe scurt

Un chatbot personalizat cu inteligență artificială care nu necesită cod și funcționează precum ChatGPT... sună prea bine ca să fie adevărat? Hai să aruncăm o privire asupra unor dintre caracteristicile sale:

Educați ChatGPT-ul cu propriile date

Botsonic învață eficient din informațiile pe care le furnizezi, permițându-i să ajute vizitatorii site-ului tău în mod natural și inteligent. Creează un chatbot ChatGPT personalizat pentru afacerea ta furnizând date către Botsonic în două moduri:

  • Documente - Încărcați documente relevante, cum ar fi ghiduri de ajutor, politici companie, proceduri de returnare sau reguli de livrare în formate, cum ar fi PDF, PPT, PPTX, DOC și DOCX.
  • Adrese URL - În mod alternativ, puteți împărtăși legăturile site-ului dvs. pentru ca Botsonic să extragă informații de la domeniul dvs. de bază, subdomeniu sau pagini web specifice (URL).

Personalizați ChatGPT cu identitatea vizuală proprie

Creați o experiență de brand unificată și coerentă cu Botsonic personalizând complet chatbot-ul AI pentru a se potrivi cu identitatea vizuală a mărcii dvs. Botsonic oferă o gamă de opțiuni pentru a face ChatGPT-ul cu adevărat unic:

  • Denumiți chatbotul - Introduceți numele companiei dvs. în secțiunea de personalizare sub "Nume Companie".
  • Selectați culorile mărcii - Alegeți culorile distinctive ale mărcii dvs. din opțiunea de culoare a Chatbot sau introduceți codul de culoare.
  • Adăugați un slogan atrăgător - Creați un slogan captivant care încurajează utilizatorii să interacționeze (de exemplu, "Să vorbim" sau "Ești interesat de o discuție rapidă?").
  • Salutați vizitatorii printr-un mesaj călduros - Configurați un mesaj de bun venit prietenos pentru vizitatorii site-ului dvs.
  • Incluzând logo-ul dvs. și imaginea chatbot-ului - Adăugați logo-ul mărcii și o imagine de chatbot atractivă pentru widget-ul dvs.
  • Alegeți un icon stilat - Alegeți dintre diverse stiluri de butoane pentru a găsi combinația perfectă pentru site-ul dvs.
  • Împărtășiți informații de contact -Includeți adresa dvs. de e-mail, permițând vizitatorilor să vă contacteze pentru suport suplimentar.
  • Propuneți interogări sugerate - Îmbunătățiți experiența utilizatorului prin oferirea de exemple de întrebări frecvente.

Integrare Fluentă cu Abordare No-Code

Estabiliți Botsonic fără efort, fără a avea nevoie de cunoștințe de programare! După ce ați creat chatbot-ul dvs. AI ChatGPT, Botsonic oferă:

  • Codul de încorporare (accesibil în timpul perioadei de încercare gratuită)
  • Opțiunea cheii API (exclusivă pentru planurile pro)

7 Modalități în care puteți utiliza Botsonic pentru angajarea clienților pe site-ul dvs.

Botsonic nu este doar un chatbot obișnuit pentru suportul clienților; oferă multe funcționalități în afara sarcinilor obișnuite de suport. Iată câteva moduri interesante prin care puteți utiliza Botsonic:

  1. Îmbunătățiți experiența clienților pe site-ul dvs. - Lăsați roboții cu inteligență artificială să furnizeze vizitatorilor informații relevante în mod rapid, ajutându-i să înțeleagă afacerea dvs. și îmbunătățind, astfel, experiența lor generală.
  2. Crescând generarea de lead-uri cu un consultant AI - Integrați fără probleme un consilier AI în site-ul dvs. pentru a ghida utilizatorii prin căutări și pentru a organiza convorbiri cu dvs.
  3. Mențineți implicarea clienților - Implicați utilizatorii oferind informații interesante și fapte legate de interesele lor, încurajându-i să petreacă mai mult timp pe site-ul dvs.
  4. Gestionați sarcini financiare și contabile - Folosiți Botsonic pentru calcule complexe, estimări de taxe, randamente de investiții și multe altele. Prin caracteristicile viitoare precum încărcarea de documente XLS și CSV, poate gestiona, de asemenea, sarcini specifice de contabilitate.
  5. Păstrați atenția utilizatorilor cu pop-up-uri de intentie de părăsire a site-ului conduse de AI - Utilizați Botsonic pentru a captura atenția utilizatorilor cu pop-up-uri atunci când aceștia sunt pe cale să părăsească site-ul dvs., încurajându-i să se înscrie sau să continue navigarea.
  6. Îmbunătățiți experiența internă a angajaților - Integrați Botsonic în departamentul dvs. de resurse umane, instruindu-l cu politicile companiei și permițându-i să servească drept resursă pentru angajații dvs.
  7. Recomandări de produse pentru comerțul electronic - Utilizați roboții personalizați AI pentru a recomanda produse vizitatorilor dvs. în magazinul dvs. online.

Cum să creezi un chatbot personalizat AI fără cod folosind Botsonic?

Crearea și integrarea unui chatbot AI personalizat fără cod este foarte ușoară și rapidă cu Botsonic. Iată un proces pas cu pas pentru tine:

Etapa 1: Încărcați datele dumneavoastră

Asa cum s-a mentionat anterior, colectarea datelor este primul pas in construirea intelligenta a chatbot-urilor (roboților cu inteligență artificială). Prin urmare, trageți și plasați toate documentele, fișierele și link-urile necesare, care pot ajuta la creșterea fiabilității chatbot-ului.

Trebuie să luați în considerare mai multe scenarii din perspectiva clienților cu privire la întrebările pe care le-ar putea adresa. Puteți folosi biletele sau interogările vechi ale clienților pentru a înțelege modelul de întrebări și pentru a inversa procesul ingineriei, încărcând setul potrivit de date.

Etapa 2: Personalizați cu marca dvs.

80% din munca ta este deja făcută după ce încarci datele. Următorul pas este adăugarea brandului tău chatbot-ului. Acest lucru implică culorile brandului, logoul brandului și informațiile de contact. Chatbot-ul poate fi personalizat ulterior prin oferirea unui nume și adăugarea de interogări de exemplu.

Etapa 3: Integrare widget în site-ul tău

În timp ce adăugați brandul dumneavoastră, Botsonic customizează automat widgetul, dând o senzație despre cum va arăta chatbot-ul dumneavoastră. Puteți integra acest widget copiind codul embeddat dat de Botsonic și lipindu-l în codul site-ului dumneavoastră.

Atât! Acum aveți propriul chatbot personalizat ChatGPT pentru a răspunde la întrebări și a îmbunătăți experiența generală a clienților.

Gânduri finale

Chatbot-urile nu sunt ceva nou în afaceri. Există de ani buni pentru suportul clienților. Dar ceea ce s-a întâmplat odată cu apariția AI-generative este că aceste chatbot-uri sunt acum mai conversaționale cu capacități avansate de raționament, permițând o gamă largă de cazuri de utilizare.

Ca rezultat, puteți folosi un chatbot într-un mod complet nou. În loc să-l utilizați doar ca pe un bot care răspunde la întrebări de bază, puteți să-l vedeți ca pe un asistent personal care poate îndeplini mai multe sarcini de angajament al clienților, dacă este instruit corespunzător.

Mai mult decât atât, crearea de roboți de chat AI precum ChatGPT devine din ce în ce mai ușoară cu instrumente precum Botsonic. În curând, putem vedea fiecare afacere integrând roboți de chat AI personalizați în anumite capacități, făcându-l standardul din industrie.

Articole relevante

Mai multe informatii >>