Analizarea recenziilor produselor de către clienți cu ajutorul API-ului ChatGPT OpenAi: Un ghid pas cu pas pentru extragerea de informații de afaceri din analiza de sentimente - Partea 1

1_Xi5M-ZH4gciEN4KCTMxUAw.png

Ce trebuie să știi pentru a utiliza ChatGPT

ChatGPT și acum GPT-4 sunt un tip de rețea neurală de inteligență artificială numită model de limbaj mare (LLM) care excelază la procesarea limbajului natural și la alte sarcini avansate cu abilități asemănătoare omului. GPT înseamnă "generative pre-trained transformer", indicând faptul că poate genera răspunsuri textuale pe baza comenzilor de intrare și a cuvintelor cheie (numite prompt) de la utilizator. A fost dezvoltat de OpenAI și este disponibil prin intermediul unei interfețe de chatbot, sau, așa cum vom vedea în acest tutorial, ca o interfață de programare a aplicațiilor mult mai puternică (API). Deși poate suna tehnic, utilizarea unui API nu este dificilă, trebuie doar să obțineți o cheie API gratuită și să furnizați aplicației datele de intrare necesare; toată magia de inteligență artificială va avea loc în spatele scenei, generând rezultate în câteva secunde.

Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT este o tehnologie de conversație alimentată cu IA, care permite utilizatorilor să poată să aibă conversații cu un sistem cu inteligență artificială. Funcționează prin utilizarea algoritmilor de procesare a limbajului natural (NLP) pentru a înțelege introducerea utilizatorului și apoi pentru a efectua sarcinile corespunzătoare. În acest tutorial, îl vom întreba să detecteze sentimentul recenziilor clienților și să rezume recenziile lungi. ChatGPT a fost antrenat pe o cantitate mare de cunoștințe și date, permițându-i să răspundă la o gamă largă de întrebări și probleme. Cu cât se desfășoară mai multe interacțiuni, cu atât mai mult învață ChatGPT și îmbunătățește răspunsurile sale. Aceasta se numește învățare automată. Flexibilitatea sistemului permite organizațiilor și indivizilor să adapteze funcționalitatea acestuia pentru a satisface nevoile lor specifice. În concluzie, ChatGPT oferă o modalitate ușoară pentru non-programatori de a accesa tehnici puternice de limbaj natural cu AI prin intermediul chatbot-ului său sau a interfeței API, ceea ce schimbă fundamental tipurile de analiză a datelor care pot fi efectuate.

Cum folosirea ChatGPT pentru analizarea datelor de feedback de la clienți poate ajuta compania dvs.

Utilizând ChatGPT pentru a analiza feedback-ul clienților și a îmbunătăți experiența clienților, compania dumneavoastră poate beneficia în mod cert. Prin utilizarea modelelor de Inteligență Artificială, ChatGPT poate ajuta compania dumneavoastră să creeze o experiență mai bună pentru clienții săi, profitând în cele din urmă de cantitățile masive de date pe care le-a colectat, dar nu le-a folosit în mod adecvat. Prin valorificarea datelor existente ale companiei și extragerea de insight-uri din ele, puteți crește loialitatea clienților, îmbunătăți retenția clienților și mări veniturile. API-ul ChatGPT face posibil ca compania dumneavoastră să analizeze feedback-ul clienților cu exactitate și rapiditate. Prin îmbunătățirea calității eforturilor companiei de minerit de date, puteți lua decizii bazate pe date mai rapide și mai eficiente.

ChatGPT excelent în sarcinile de generare a limbajului folosind inteligența artificială

ChatGPT este o unealtă remarcabilă de generare a limbajului care excelază în generarea de text asemănător cu cel uman, ceea ce o face ideală pentru sarcinile de creare de conținut și alte rapoarte de stil narativ care necesită logică și creativitate. Capabilitatea sa de a genera text similar cu cel al unui om la face utilă în generarea de conținut atractiv și divers pentru bloguri, social media și site-uri web. Funcția de completare a textului a ChatGPT permite utilizatorilor să introducă doar câteva cuvinte-cheie și apoi să permită IA să genereze automat propoziții sau paragrafe complete bazate pe acele cuvinte-cheie. Acest lucru face procesul de creare a conținutului mai ușor și mai puțin consumator de timp, permițând afacerii dvs. să genereze conținut rapid și eficient. După ce am folosit API-ul ChatGPT pentru a analiza recenziile noastre în acest tutorial, putem apoi exploata capabilitățile de generare a textului ale ChatGPT pentru a crea o strategie de îmbunătățire a produsului care constă dintr-o listă detaliată de avantaje și dezavantaje ale produsului și sugestii de îmbunătățire a produsului clasificate după importanță și ușurința de implementare în următoarele tutoriale.

Analiza AI cu acțiune: extrageți înțelesuri din recenziile produselor de la clienți utilizând analiza sentimentelor cu API ChatGPT deschis de openAI

De ce analiza sentimentelor?

Analiza sentimentelor devine din ce în ce mai importantă în lumea de azi, în care oamenii își exprimă liber și ușor opiniile online. Analiza sentimentelor implică analizarea textelor scrise și categorisirea acestora ca fiind pozitive, negative sau neutre în ton. Această tehnică poate furniza unui marketer informații valoroase despre comportamentul și preferințele consumatorilor, care apoi pot fi utilizate de către companii pentru a îmbunătăți produsele și serviciile oferite, pentru a îmbunătăți experiența clienților sau pentru a oferi o mai bună asistență clienților. În trecut, ar fi trebuit să realizați sondaje sau grupuri de discuție pentru clienți pentru a încerca să aflați ce gândesc aceștia, sperând ca procesul de colectare a datelor să nu influențeze opinia într-un sens sau în altul. Acum puteți valorifica ceea ce oamenii au scris online pentru a înțelege rapid modul în care este perceput produsul dumneavoastră. Analiza sentimentelor poate fi, de asemenea, utilizată pentru monitorizarea platformelor de social media pentru opinia publică despre anumite subiecte, evenimente, produse sau chiar competitori, în scop de afaceri.

De ce să folosiți openai API în loc de interfața ChatGPT pentru chatbot?

Prin utilizarea API-ului OpenAI, puteți automatiza sarcina plictisitoare de a tăia și lipi fiecare recenzie în ChatGPT. Prin intermediul unei singure comenzi în Python, puteți instrui ChatGPT să analizeze recenziile clienților și să determine sentimentul fiecăruia. După ce aceasta este realizată, putem utiliza chatgpt pentru a genera rezultatele pe ecran și, de asemenea, pentru a le salva în Excel și Word pentru păstrare în siguranță și discuție ulterioară cu echipa dvs. Codul va oferi, de asemenea, o descompunere procentuală a câtorva recenzii au fost pozitive, negative sau neutre. API-ul permite, de asemenea, ca rezultatul unei părți a analizei noastre (adică Partea 1 din acest tutorial) să fie folosit ca intrare în etapa următoare (adică Partea 2, 3 și 4 din tutorialele următoare), creând în cele din urmă o analiză de îmbunătățire a produsului într-un limbaj simplu, care ar fi dificil, dacă nu imposibil, de realizat doar prin intermediul interfeței de chatbot.

Analiza de sentiment prin învățare automată pas cu pas

Presupuneri

  1. Pentru a utiliza API-ul OpenAI, trebuie să aveți o cheie de acces API. Dacă nu aveți deja una, urmați acești pași pentru a crea un cont gratuit timp de 3 luni.
  2. Aveți un cont gratuit Google Colab

Etapa 1: Instalați librăriile Python necesare în Google Colab

Utilizat pentru a accesa API-ul OpenAI și a trimite cereri către acesta
!pip install pandas openai requests Utilizat pentru a crea un urmăritor de progres în timp ce se fac apeluri la API
!pip install tqdm Utilizat pentru a produce rezultatele în format Word
!pip install python-docx

1_dByQKohL3pT0-VJC8Gfzlw.png

Etapa 2: Pregătiți mediul openAI API în Colab

  1. Înlocuiți secțiunea care spune <>REPLACE THIS TEXT WITH YOUR OPENAI API ACCESS KEY> cu cheia accesului privat API OpenAI. Asigurați-vă că lăsați „" " înconjurând cheia de acces API.
  2. Vom folosi API-ul chat/completions în loc de punctele finale gpt-3 mai vechi pentru a ne asigura că utilizăm cea mai recentă versiune chatGPT a software-ului, care este, de asemenea, mai ieftin de utilizat decât API-ul mai vechi gpt-3.

Etapa 3: Încărcați setul de date al recenziilor dvs.

Aici presupunem că recenziile se află într-un fișier CSV numit "reviews.csv". Recenziile sunt conținute într-o singură coloană numită "Product_Review" cu o recenzie pe linie.

În acest exemplu, utilizăm recenzii ale unui produs de pe un site de afaceri, presumabil de pe site-ul nostru. Cu toate acestea, puteți utiliza, de asemenea, recenzii ale produselor concurente sau ale altor servicii pentru a înțelege cum sunt percepute produsele competitorilor de către utilizatori.

Vom tipări dataframe-ul pentru a ne asigura că totul este încărcat corect.

1_lAqyex3FZ7Skvy0nQZhCMA.png

Etapa 4: Determinați sentimentul fiecărei recenzii de produs folosind ChatGPT, ieșiți cu rezultatele către Excel și Word

Notă: Dacă utilizați un cont gratuit de încercare cu openAI, aceștia limitează numărul de ori în care puteți trimite date către API pe minut. Pentru a trece de această limitare, introducem în cod o întârziere de câteva secunde între fiecare cerere. Dacă utilizați un cont openAI pay-as-you-go, puteți elimina acest temporizator de întârziere din codul de mai jos, time.sleep(4).

API-ul openAI întâmpină uneori erori sau devine copleșit de cererile altor utilizatori. Pentru a preveni eșecul codului atunci când se întâmplă acest lucru, introducem o clauză while în cod care va reîncerca apelul API de 3 ori; de obicei, acest lucru este suficient.

Puteți vedea că folosim gpt-3.5-turbo, pe care OpenAI îl recomandă în prezent ca fiind modelul cel mai rapid, ieftin și capabil pentru acest tip de analiză.

Aceasta este comanda pe care o transmitem către chatGPT pentru a-l instrui să acționeze ca un analizor de sentimente pentru produse și să determine dacă o recenzie este pozitivă, negativă sau neutră.

Ești un model de limbă AI antrenat să analizeze și să detecteze sentimentul recenziilor de produse. Analizează următoarea recenzie și determină dacă sentimentul este pozitiv, negativ sau neutru. Returnează doar o singură cuvânt, fie POZITIV, NEGATIV sau NEUTRU "Ești un model de limbă AI antrenat să analizeze și să detecteze sentimentul recenziilor de produse."

1_Cy_e4URU0pB-fNQ2jRnpiw.png

Etapa 5: Rezumați fiecare recenzie folosind ChatGPT, ieșirea rezultatelor în Excel și Word

Notă: Similar cu codul anterior, introducem o întârziere de 4 secunde între apelurile API pentru a evita depășirea limitelor de apeluri ale contului de încercare gratuită. Puteți elimina linia time.sleep(4) dacă aveți un cont openAI plătit.

Acesta este promptul pe care îl folosim pentru a-i spune chatGPT să ne rezume recenziile produsului.

Ești un model de limbaj AI antrenat pentru a analiza și rezuma recenzii de produse. Sumarizează următoarea recenzie de produs, evidențiind avantajele și dezavantajele.

1_7YcdjhGAXUpnGkE-FlJMvA.png

Etapa 6: Continuați la Partea 2, unde vom genera automat o listă de avantaje și dezavantaje ale produsului din recenziile utilizatorilor

Aici este link-ul către Partea 2, unde ne vom concentra asupra creării listei de avantaje și dezavantaje și vom obține o listă de sugestii prioritare de îmbunătățire a produselor.

Concluzii

Sper că acest tutorial v-a fost de ajutor și sunt fericit să răspund la orice întrebări.

Sper că acest tutorial a fost de ajutor și sunt bucuros să răspund la orice întrebări.

Asigurați-vă că mă urmăriți pe Medium pentru Partea 2 viitoare, în care vom construi pe acest tutorial creând o strategie de îmbunătățire a produsului sugerată cu ChatGPT.

Dacă aveți comentarii, întrebări sau doriți să explicați mai detaliat orice parte a codului de mai sus, vă rugăm să ne lăsați un comentariu mai jos.

De asemenea, dacă există alte cazuri de utilizare pentru NLP în afaceri despre care doriți să scriu mai departe, vă rog să-mi spuneți în comentarii sau prin mesaj direct. Mulțumesc!

1_Ybp8Hs-Q2wtM1pWrh9BXWw.png

Articole relevante

Mai multe informatii >>