Apple blochează aplicația iOS alimentată de ChatGPT

Imaginea cu blocuri de mere și un chatbot

Odată cu tendința crescândă de a integra roboți de conversație cu inteligență artificială în produsele software, îngrijorările cu privire la riscurile potențiale implicate sunt tot mai mari.

În timp ce unele companii sunt libere să lanseze astfel de produse pe propriile lor platforme, cele care folosesc magazine de aplicații terțe ar putea întâmpina dificultăți.

În această joi, Apple a blocat integrarea ChatGPT a OpenAI într-o aplicație de e-mail numită BlueMail, întârziind aprobarea unei actualizări care introducea o funcție AI în e-mailul său.

De ce a blocat Apple accesul la ChatGPT?

Această funcție este concepută pentru a ajuta utilizatorii să redacteze e-mailuri prin extragerea textului din e-mailuri anterioare pentru a scrie unele noi, dar există preocupări cu privire la posibilitatea generării de conținut inadecvat pentru minori.

Apple a solicitat BlueMail să revizuiască clasificarea de vârstă sau să implementeze filtrarea conținutului în urma îngrijorărilor cu privire la potențialul aplicației de a expune copiii la conținut inadecvat.

CEO-ul BlueMail critică decizia Apple

CEO și fondatorul Blix, Ben Volach, a criticat decizia Apple, afirmând că aceasta este nedreaptă și discriminatorie față de BlueMail.

Într-un interviu acordat WSJ, el a numit cererea "injustă", subliniind că există aplicații similare alimentate de AI pe App Store fără astfel de restricții.

Decizia Apple de a bloca actualizarea BlueMail a ridicat întrebări cu privire la politicii companiei referitoare la aplicațiile alimentate de AI și la impactul potențial asupra disponibilității acestora în App Store.

imagine-1 (1).jpg

Conflictul dintre BlueMail și Apple depășește blocarea recentă a integrării aplicației ChatGPT. De fapt, Blix, dezvoltatorul BlueMail, are o istorie de confruntări cu Apple. Blix a fost unul dintre membrii fondatori ai Coaliției pentru Corectitudinea Aplicațiilor, un grup creat pentru a contesta comisionul pe care Apple îl ia din App Store. În plus, Blix a înregistrat de mai multe ori procese antitrust împotriva Apple în trecut.

BlueMail a avut si el dificultati in a se face remarcat pe App Store. In 2019, aplicatia a fost eliminata din magazinul online din cauza incalcarii ghidurilor referitoare la securitatea datelor. Desi aplicatia a fost reinstalata cateva zile mai tarziu, Blix a depus o plangere impotriva Apple, acuzand gigantul tehnologic ca suprima concurenta prin coborarea clasamentului BlueMail in rezultatele cautarilor si listari.

Blocarea recentă a integrării ChatGPT a BlueMail de către Apple este doar ultimul episod în conflictul în curs între cele două companii. Rămâne de văzut dacă plângerile Blix vor fi abordate de Apple sau dacă conflictul se va intensifica și mai mult.

Cuvântul final

Acest incident evidențiază provocările și riscurile potențiale asociate integrării chatbot-urilor și a modelelor de limbaj alimentate de IA în aplicații.

În timp ce aceste tehnologii au potențialul de a îmbunătăți în mod semnificativ experiențele utilizatorilor și de a crește eficiența, trebuie să fie proiectate și monitorizate cu atenție pentru a se asigura că nu generează conținut inadecvat sau dăunător.

Pe măsură ce companiile continuă să integreze Inteligența Artificială în produsele lor, trebuie să fie pregătite să abordeze aceste preocupări și să lucreze îndeaproape cu reglementatorii și furnizorii de platforme pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranță și de conținut.

Articole relevante

Mai multe informatii >>