De ce are nevoie ChatGPT de un număr de telefon?

Ați încercat să vă înscrieți în modelul lingvistic al OpenAI, ChatGPT, dar ați descoperit că trebuie să treceți printr-un pas de verificare mobilă? Dacă da, s-ar putea să vă întrebați de ce ChatGPT solicită numărul dvs. de telefon. La crearea unui cont OpenAI, trebuie să finalizați două etape de verificare: email și SMS.

Cu toate acestea, unii indivizi din țările în care ChatGPT nu este disponibil, au raportat probleme cu etapa de verificare prin SMS. În ciuda acestui fapt, ChatGPT necesită în continuare un număr de telefon pentru a putea continua procesul. Această parte a procesului poate fi întotdeauna un pic incomodă și poate să te fi prins pe nepregătite, lăsându-te cu sentimentul că ești blocat într-un ciclu, ceea ce ar conduce cu siguranță la întrebarea evidentă:

De ce are nevoie OpenAI de numărul tău de telefon?

În cazul ChatGPT OpenAI, utilizează un proces de verificare în două etape, care necesită atât verificarea prin email cât și cea prin numărul de telefon. Deși acest lucru poate părea o inconveniență, este o măsură de securitate necesară pentru a asigura faptul că persoanele reale utilizează platforma și pentru a preveni utilizarea incorectă.

OpenAI a fost recent scrutinizată pentru a solicita un număr de telefon mobil ca măsură de limitare a numărului de conturi pe care utilizatorii le pot crea. În timp ce aceasta poate părea intruzivă, OpenAI a menționat clar acest lucru în secțiunea de Întrebări frecvente "Nu vindem datele dumneavoastră și nu partajăm conținutul dumneavoastră cu terțe părți în scopuri de marketing".

Cu toate acestea, motivul principal pentru care OpenAI cere un număr de telefon este să furnizeze un al doilea pas de verificare, ceea ce este comun pentru serviciile online în aceste zile. Între timp, există un avantaj în acest pas pentru utilizatori, deoarece adăugarea unui număr de telefon adaugă un strat suplimentar de securitate contului dvs.

Pe lângă prevenirea creării de conturi multiple de către spammeri, ChatGPT poate utiliza numărul dvs. de telefon ca metodă de recuperare a contului OpenAI. Dacă vreodată uitați parola, OpenAI vă poate trimite instrucțiuni de recuperare la numărul dvs. de telefon prin SMS. Puteți folosi aceste informații pentru a reseta parola contului dvs. și pentru a recăpăta accesul la serviciu.

Alternative ChatGPT care nu necesită verificarea prin telefon

Există câteva alternative de chatbot pe care le puteți alege și care nu necesită verificarea telefonică, așa că dacă întâmpinați probleme, acestea ar putea fi o opțiune mai bună.

  • Chatsonic – Unul dintre cele mai bune alternative la ChatGPT de pe piață în acest moment, Chatsonic este un chatbot excelent care nu necesită verificare prin telefon. Software-ul este construit pe baza GPT-4 și este integrat cu Google, deci, spre deosebire de ChatGPT, este capabil să vă ofere rezultate pe cele mai noi informații. Chatsonic poate genera, de asemenea, imagini, altceva ce ChatGPT nu poate face.
  • Bing AI – Bing AI este o altă alternativă excelentă la ChatGPT la care puteți accesa fără a fi necesară verificarea prin telefon. De asemenea, bazată pe Modelul de Limbă Largă OpenAI, Bing AI se concentrează pe a fi rapidă și precisă în răspunsurile sale. La fel ca Chatsonic, este capabilă să ofere răspunsuri în timp real pe baza rezultatelor de pe internet.

Dacă întâmpinați probleme cu verificarea prin telefon pe ChatGPT, puteți să verificați una dintre aceste alternative excelente. În unele privințe, ele sunt chiar mai capabile decât ChatGPT și, de asemenea, sunt gratuite.

Poți să treci peste verificarea telefonică ChatGPT?

În prezent, este obligatoriu să furnizați numărul dvs. de telefon pentru a utiliza ChatGPT. Cercetările noastre arată că nu există nicio modalitate de a ocoli acest pas. Este posibil ca în viitor, pe măsură ce ChatGPT devine mai larg disponibil în diferite regiuni, cerința de verificare a numărului de telefon să se schimbe.

Cu toate acestea, în prezent, va trebui să aveți un număr de telefon valid dintr-o locație unde ChatGPT este disponibil pentru a finaliza procesul de înregistrare. Fără verificarea numărului de telefon, nu veți putea utiliza ChatGPT.

Utilizarea ChatGPT în cazul în care nu aveți un telefon

Deci am stabilit că, într-adevăr, aveți nevoie de un număr de telefon pentru a putea accesa ChatGPT, dar iată câteva lucruri pe care le puteți încerca dacă sunteți disperat:

  • Folosește WhatsApp pentru a-ți verifica contul: În unele țări poți verifica contul tău cu WhatsApp, deci dacă telefonul tău este indisponibil, aceasta este o opțiune excelentă. Folosește opțiunea "Ai WhatsApp?" atunci când te înregistrezi pentru contul tău.
  • Folosește un serviciu online de SMS: Unele servicii online de SMS pretind că folosesc numere reale care ar putea evita detectarea de către ChatGPT. Dacă cauți prin ofertele existente, s-ar putea să găsești un serviciu care funcționează, dar nu există nicio garanție.
  • Folosește un alt chatbot: Chat GPT nu este singurul chatbot de inteligență artificială disponibil în prezent, iar software-ul precum Bing AI și Google Bard nu necesită verificare prin telefon.

Dacă vă faceți griji cu privire la confidențialitatea datelor personale, vă rugăm să citiți politica de confidențialitate a ChatGPT. OpenAI declară că nu împărtășesc informațiile dvs. personale, deci acest lucru poate ajuta să vă liniștiți mintea.

Este sigur să furnizați numărul dvs. de telefon ChatGPT?

Este destul de înțeles că unii se tem să ofere un număr de telefon, nimeni nu dorește apeluri de vânzări de la terțe părți. Nu este nevoie să vă faceți griji, OpenAI își protejează datele așa cum o face orice altă companie. Numărul de telefon este necesar doar pentru verificare și nu va fi folosit în alt scop decât cel specificat în acordul său de confidențialitate.

Necesită ChatGPT un cont?

Da, în timp ce ChatGPT este gratuit de utilizat, trebuie totuși să vă înregistrați prin intermediul site-ului și să furnizați unele detalii precum adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon. Procesul de înregistrare este relativ simplu și rapid.

Cuvânt final

ChatGPT este un Chatbot extrem de sofisticat care se angajează să se asigure că serviciile sale nu sunt utilizate în mod abuziv. A experimentat unele probleme de întrerupere în câteva ocazii, ceea ce poate fi unul dintre motivele pentru care a devenit mai strict cu politicile sale pentru utilizatorii noi.

ChatGPT necesită acum niveluri suplimentare de securitate înainte de a încuviința accesul noilor utilizatori. Prin urmare, utilizatorilor li se cere să furnizeze un număr de telefon în timpul procesului de înregistrare pentru a verifica legitimitatea lor ca utilizatori genuini.

Ce este un număr de telefon premium și de ce nu este valid?

Dacă vedeți această mesaj de eroare, aceasta este legată de utilizarea unui număr VOIP sau a numerelor de telefon bazate pe aplicații.

Pot folosi ChatGPT fără numărul de telefon?

ChatGPT utilizează un procedeu de verificare în două etape, care necesită un număr de telefon valabil și o adresă de email.

Articole relevante

Mai multe informatii >>
  • De ce ChatGPT este viitorul chatboturilor

    Descoperă de ce ChatGPT este viitorul chatbot-urilor, beneficiile sale și impactul său potențial asupra industriei de chatbot-uri. Află despre avansurile tehnologiei de chatbot.

  • Ce să întrebi în chatul GPT

    Descoperă cele mai bune zece lucruri de întrebat ChatGPT pentru o conversație mai interesantă. Află cum să scrii prompt-uri bune pentru ChatGPT și să profiți la maximum de acest serviciu de chat AI.

  • Introducere în aplicația Chat GPT

    Doriți să aflați mai multe despre aplicația ChatGPT? Citiți în continuare pentru a afla despre caracteristicile, disponibilitatea acesteia și cum o puteți utiliza pe diferite dispozitive.