Cum să construiți un bot ChatGPT Slack cu Zapier

Imagine21.jpg

Noi depindem destul de mult de Slack pentru comunicarea noastră de zi cu zi la Zapier. Ai putea spune chiar că ne străduim să obținem cât mai multă treabă făcută prin intermediul Slack în timpul săptămânii noastre fără întâlniri trimestriale

Ceva care ne ajută să obținem cel mai mult din Slack este utilizarea Zapier pentru a conecta aplicațiile preferate, oferindu-ne mai multe capacități într-o platformă deja puternică.

Unul dintre preferatele mele cu care m-am conectat recent? ChatGPT. Prin integrarea ChatGPT și Slack, pot trimite prompt-uri și obține răspunsuri fără a părăsi Slack. Dacă trebuie să pun o întrebare, să fac brainstorming pentru un titlu al unui articol de blog sau să obțin ajutor pentru formularea unui răspuns la un mesaj, pot face toate acestea fără a schimba contextul.

În această postare de blog, vom prezenta două moduri diferite de a aduce puterea ChatGPT - și GPT-4, dacă sunteți utilizator ChatGPT Plus - în spațiul de lucru Slack.

  • Un bot de răspunsuri care trimite răspunsuri cu un răspuns de la ChatGPT într-un fir de discuție ori de câte ori este postat un prompt într-un anumit canal
  • Un bot ChatGPT cu comandă de bară oblică care trimite prompt-uri și preia răspunsuri în orice canal

Această flux de lucru necesită un Zap cu mai multe etape, care este disponibil într-un plan plătit Zapier sau în timpul unei perioade de încercare gratuită. Aflați mai multe despre Zap-urile cu mai multe etape.

Creează un bot de răspuns ChatGPT

Cu Zapier, puteți crea fluxuri de lucru automate (le numim Zaps) care trimit informații între diferite aplicații. Puteți crea un Zap de la zero sau puteți utiliza un șablon pentru a începe rapid.

Începerea cu un șablon este ușor. Dați clic pe șablonul Zap de mai jos, care vă va duce la editorul Zap. Vi se va solicita să creați un cont Zapier dacă nu aveți deja unul. După aceea, urmați doar instrucțiunile de mai jos pentru a configura Zap-ul.

Începeți o conversație cu ChatGPT când se postează o provocare într-un canal Slack specific

Slack + ChatGPT

Mai multe detalii

Ești nou pe Zapier? Este o unealtă care ajută oricine să conecteze aplicații și să automatizeze fluxurile de lucru - fără niciun cod complicat. Înscrie-te gratuit.

Înainte să începeți

Asigurați-vă că v-ați creat un cont OpenAI gratuit înainte de a începe. După ce v-ați deschis contul, dați clic pe fila setări din colțul din dreapta sus și selectați Vizualizare chei API.

imagine14.png

Apoi, apăsați butonul + Creați o nouă cheie secretă pentru a genera cheia API. Asigurați-vă că copiați cheia cât timp sunteți aici. O veți folosi mai târziu când veți conecta contul dvs. OpenAI la Zapier.

Imagine 20.png

Configurați declanșatorul dvs. Slack

Timpul să configurați declanșatorul - evenimentul care va porni Zap-ul dumneavoastră. Alegeți Slack ca aplicație declanșatoare și Mesaj Nou Postat în Canal ca eveniment. Dacă utilizați șablonul Zap, acesta va fi deja selectat pentru dumneavoastră.

Imaginea 10.png

Conecți contul tău Slack dacă nu l-ai făcut deja. Apasă pe Alege un cont... și apoi pe + Conectează un cont nou, sau selectează un cont din meniul derulant dacă ai mai conectat înainte Slack la Zapier.

Apăsați pe Continuare. Apoi, selectați canalul pe care doriți să trimiteți prompturile dvs. ChatGPT. Clic pe meniul derulant pentru a vedea lista de canale din contul Slack selectat.

imagine1.png

Apăsați Continuați.

Acum, trebuie să testezi declanșatorul tău. Zapier va găsi un mesaj postat recent în canalul tău ales și îl va folosi pentru a configura restul Zap-ului tău.

Apăsați Testează declanșatorul. Odată ce declanșatorul funcționează corespunzător, apăsați Continuă.

Imaginea 6

Configurați acțiunea dvs. Chat GPT

Acum să configurăm acțiunea ta - evenimentul pe care zap-ul tău îl va efectua odată ce este declanșat. Alege ChatGPT ca aplicație de acțiune și Conversație ca eveniment de acțiune. Apasă pe Continuă.

În continuare, va apărea o fereastră pop-up cerându-vă cheia API OpenAI pe care ați copiat-o mai devreme. Plasați-o în câmpul Cheia API, și apăsați  Da, Continuați către ChatGPT.

imagine19.png

În continuare, trebuie să îi spui lui Zapier cum să îți trimita sugestia ta către ChatGPT. Poți prelua datele din mesajul tău de pe Slack făcând clic în orice câmp gol și alegând o opțiune din meniul derulant Insert Data.

Pentru acest exemplu, nu ar trebui să fie nevoie să adăugați niciun alt context în afară de textul mesajului Slack în sine. Dacă foloseai Zapier și ChatGPT pentru altceva, cum ar fi scrierea de e-mailuri de afaceri, atunci probabil că câmpul de prompt ar fi avut nevoie de mai multe instrucțiuni.

imagine30.png

De aici, puteți de asemenea ajusta temperatura (nivelul de creativitate) al răspunsului dvs. din ChatGPT, precum și alte câmpuri, cum ar fi instrucțiuni suplimentare pentru ChatGPT și un nume pentru asistentul dumneavoastră ChatGPT.

Dacă dorești ca ChatGPT să-ți amintească această conversație, trebuie să incluzi ceva în câmpul Cheie de Memorie, cum ar fi numele de utilizator al utilizatorului Slack, de exemplu. Dacă este lăsat necompletat, poți totuși vorbi cu ChatGPT în Slack, doar că nu va reține conversația.

După ce ai personalizat acest pas, apasă pe butonul Continuă.

În continuare, vei testa acțiunea ta. Apasă pe Testează și examinează sau Testează și continuă, iar Zapier va prelua răspunsul de la ChatGPT, în funcție de modul în care ai personalizat câmpurile.

imagine15.png

După ce declanșatorul dumneavoastră funcționează, faceți clic pe butonul + de la partea de jos a ecranului.

Imagine 29.png

Configurare acțiunea Slack

Acum, veți configura pașii care trimit răspunsul dvs. ChatGPT la Slack. Alegeți Slack pentru aplicația de acțiune și Trimiteți mesajul canalului pentru evenimentul de acțiune.

imagine22.png

Din nou, vi se va cere să vă conectați la contul dvs. Slack. Conectați-vă la contul Slack unde doriți să fie postat mesajul. În majoritatea cazurilor, acesta va fi același cont Slack la care v-ați conectat mai devreme.

Apăsați pe Continuați.

Acum este timpul să configurați cum va arăta mesajul dvs. de la GPT-3 în Slack și unde va fi postat. Adăugați orice alt context doriți în câmpul Textul Mesajului, și asigurați-vă că includeți Mesajul Răspunsului Asistentului din meniul derulant de date, deoarece acesta conține răspunsul dvs. de la ChatGPT.

image17.png

Puteți personaliza și sursa mesajului, precum de la un robot sau de la dumneavoastră. Dacă alegeți un robot, puteți personaliza aspecte cum ar fi numele robotului și pictograma ce apare alături.

imagine7.png

Dacă doriți ca bot-ul dvs. să răspundă într-un fir de discuție în loc de canalul Slack, navigați în jos în câmpul Fir de discuție. Faceți clic în câmp și selectați marcajul de timp (indicat în Zapier ca Ts) al mesajului părinte din meniul derulant pentru a-i permite lui Zapier să știe la care mesaj să creeze firul de discuție.

imagine4.png

După ce ați personalizat mesajul, faceți clic pe Continuare.

Acum este momentul să testați acțiunea. Faceți clic pe Testați acțiunea. Zapier va posta un mesaj în canalul Slack selectat pentru a vă asigura că Zap-ul dvs. funcționează.

imagine31.png

Dacă mesajul postat de Zapier arată bine în discuția ta, atunci zap-ul tău este pregătit de utilizare. Dacă apare ceva incorect sau testul tău nu funcționează, întoarce-te și ajustează până când mesajul tău arată cum îți dorești.

Imagine25.png

Construiți un bot de comandă ChatGPT

Acum știi cum să integrezi ChatGPT cu Slack, astfel încât să răspundă la mesajele unui canal specific, dar dacă nu dorești să te limitezi la un singur canal? Cu ajutorul unui bot cu comandă de bară oblică, poți trimite prompt-uri din orice canal din contul tău de Slack.

Începeți conversații noi cu ChatGPT prin interceptarea webhook-urilor și postați răspunsurile într-un canal Slack

Creează-ți aplicația Slack și configurează-ți declanșatorul webhook

Pentru a crea un bot de comandă în Slack, trebuie să începeți prin construirea unei aplicații Slack. Nu vă faceți griji, nu este la fel de intimidant pe cât sună.

Mai întâi, accesează api.slack.com/apps și apasă Creează o aplicație. Apoi, alege un nume pentru aplicație și selectează contul Slack unde dorești să utilizezi bot-ul.

imagine11.png

În continuare, adăugați comenzi prin comutare la bot-ul dvs. selectând butonul Comenzi Slash, apoi făcând clic pe Creează o Comandă Nouă.

imagine9.png

De acolo, alegeți cuvântul sau expresia pe care doriți să o utilizați ca și comandă. Ulterior, puteți adăuga o scurtă descriere a ceea ce face comanda, precum și o sugestie de utilizare care să-i permită oamenilor să știe cum să o folosească.

imagine8.png

Mai trebuie să adăugăm Adresa solicitată (Request URL), pe care o vom obține din integrarea webhook-urilor Zapier.

Într-o filă sau fereastră nouă, creați un nou Zap folosind Webhooks de la Zapier ca aplicație declanșatoare și Captare Hook ca eveniment declanșator.

imagine28.png

Apăsați pe Continuă. În continuare, adresa dvs. URL de webhook va apărea. Asigurați-vă că o copiați.

imagine23.png

Cu acel link de webhook copiat, reveniți la pagina de configurare a comenzii Slack și inserați link-ul în câmpul URL-ul cererii. Apoi, salvați setările.

Acum este timpul să testezi comanda ta cu bară oblică. Zapier va utiliza informațiile din testul tău în restul fluxului tău. Pur și simplu deschide Slack și tastează comanda ta urmată de promptul pe care dorești să-l trimiți către ChatGPT.

imagine18.png

Apoi, reveniți la editorul Zap și dați clic pe Testare Declanșator. Zapier va prelua promptul de testare din Slack, precum și alte informații precum canalul și numele de utilizator.

Imaginea 13.png

În momentul în care observați că webhook-ul dvs. funcționează corect, dați clic pe Continuă.

Configurați acțiunea ChatGPT

La fel ca ultimul Zap pe care l-am construit, este timpul să configurăm pasul nostru de acțiune ChatGPT. Începeți prin a alege ChatGPT ca aplicație de declanșare și Conversație ca eveniment de declanșare. Apăsați pe Continuă.

imagine16.png

Apoi, din nou, veți conecta contul de OpenAI cu Zapier și apăsați pe Continuă.

Următorul pas este să personalizați modul în care veți trimite promptul către ChatGPT. Deoarece promptul dvs. va fi doar ceea ce ați tastat în Slack, faceți clic în câmpul Mesaj utilizator și selectați Text din meniul derulant Introduceți date. Apoi, dacă doriți să ajustați temperatura sau să vă personalizați asistentul, o puteți face și aici.

imagine24.png

După ce ați terminat de personalizat aceste câmpuri, faceți clic pe Continuă.

Apoi, faceți clic pe Testare și Revizuire sau Testare și Continuare, și dacă totul funcționează fără probleme, faceți clic pe butonul + de la partea de jos a ecranului.

Configurați-vă acțiunea Slack

Acum este momentul să configurați pașii dvs. de acțiune pe Slack și să personalizați modul în care rezultatele de la ChatGPT apar când ajung pe Slack.

Veți urma aceiași pași pe care i-am urmat anterior. Alegeți Slack ca aplicație de acțiune, selectați Trimiteți un mesaj canalului ca eveniment de acțiune. Apoi conectați-vă contul Slack cu Zapier.

Acum, pentru a personaliza mesajul tău. Una dintre diferențele între acest Zap și cel anterior pe care l-am construit este aceea că dorim să putem posta rezultatele ChatGPT în orice canal, nu doar într-unul specific.

În câmpul Canal, în loc să specificați un canal, trebuie să selectați ID-ul Canalului din fila Personalizat a meniului derulant. Acest lucru va permite Zap-ului dumneavoastră să posteze rezultatul ChatGPT acolo unde a fost introdusă comanda dvs. de bară în loc să se afle într-un canal specific.

imagine12.png

După aceea, poți personaliza mesajul tău, precum și numele și pictograma bot-ului tău, la fel cum am făcut în Zap-ul anterior. Odată ce termini personalizarea, apasă pe Continuă.

imagine26.png

În sfârșit, este timpul să testați acțiunea făcând clic pe Testează acțiunea. Zapier va trimite un mesaj de testare în canalul dvs. Slack pentru a-l verifica. Dacă mesajul dvs. arată bine, sunteți gata să utilizați Zap-ul. Sau puteți să vă jucați cu el până când mesajul arată perfect.

Aduceți puterea ChatGPT în Slack

Suntem încă la începutul erei AI și există atât de multe lucruri de așteptat când ne gândim la modul în care instrumente precum OpenAI pot lucra cu viața noastră de zi cu zi. Aceste două automatizări sunt doar una dintre numeroasele modalități de a utiliza ChatGPT pentru a face ca munca să decurgă mai ușor.

Puneţi inteligenţa artificială să lucreze pentru dvs.

Descoperiți mai multe modalități de a automatiza OpenAI.

Lectură suplimentară:

Articole relevante

Mai multe informatii >>